Μπλόκο σε φορτίο RDF, που έφτασε με πλοίο στο λιμάνι της ΑΓΕΤ έκαναν σήμερα το μεσημέρι μερικές δεκάδες μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών με παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας, όπου υπήρχε μεγάλη παρουσία λιμενικών και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Το μεσημέρι οι πολίτες πήγαν στο γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας με σκοπό να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσουν την εκφόρτωση του εναλλακτικού καυσίμου και στη συνέχεια θα καταθέσουν μήνυση στο Λιμεναρχείο Βόλου.
Μετά από κάλεσμα της επιτροπής αγώνα πολιτών περίπου 30 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το λιμάνι της ΑΓΕΤ και αφού άνοιξε η πόρτα, μπήκαν στις λιμενικές εγκαταστάσεις με πανό, προσέγγισαν το πλοίο, με σημαία Ουκρανίας, το κρέμασαν πάνω στο πλοίο και, έμειναν στο χώρο μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Στη διάρκεια παραμονής των διαδηλωτών στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, σταμάτησε κάθε εργασία εκφόρτωσης των καυσίμων από το πλοίο, που προορίζονται για καύση στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας.
Αισθητή ήταν η παρουσία λιμενικών στο χώρο, όπως και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, χωρίς όμως να συμβεί το παραμικρό.
Στη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο λιμάνι, το μέλος της επιτροπής Στέλιος Λημνιός, ανέβηκε σε γερανό και κρέμασε κάθετο πανό που έγραφε «Η υγεία κινδυνεύει, σταματήστε την καύση τώρα! SOS Βόλος», ενώ συγκεντρωμένοι πήραν δείγμα από ένα δέμα rdf που βρισκόταν στο έδαφος και η συσκευασία ήταν ανοιχτή.
Σε δήλωσή του το μέλος της επιτροπής πολιτών Στέλιος Λημνιός τόνισε ότι επιδίωξη της επιτροπής πολιτών δεν ήταν μια απλή διαμαρτυρία έξω από την πύλη, αλλά οι πολίτες να μπορέσουν να σταματήσουν την εκφόρτωση του επικίνδυνου αυτού αποβλήτου που έρχεται να καεί μέσα στην πόλη μας.
«Αυτό το πετύχαμε και έχουμε σταματήσει την εκφόρτωση», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα μείνουν όσο χρειαστεί.
Ο Θωμάς Κλημόπουλος δήλωσε ότι ήδη ελήφθη δείγμα από το καύσιμο και τόνισε ότι «όσοι νομίζουν ότι αυτό που γίνεται στην πόλη έχει την οποιαδήποτε σχέση με νομιμότητα και είναι εναλλακτικά καύσιμα, πους καλούμε να έρθουν να μυρίσουν αυτά τα φρικτά σκουπίδια από νάιλον, εμποτισμένα με υγρές ουσίες, πιθανά αντισηπτικές και τα οποία θα αναγκαστούν με το έτσι θέλω της κάθε ΑΓΕΤ, της κάθε Περιφέρειας, του κάθε Μπέου και της κάθε κυβέρνησης να μυρίσουν και να εισπνεύσουν οι Βολιώτες, με ό,τι σημαίνει αυτό για την υγεία τους».

magnesianews.gr