Σε χαμηλά ποσοστά της τάξης του 20% η επιβατική κίνηση στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, και την μείωση να αγγίζει το 80% συνολικά.

«Περιμένουμε να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά, να κατέβει ο κόσμος στην αγορά. Το βασικό είναι να λήξει η περίοδος του παρατεταμένου lockdown», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκος Ευαγγελινός.

Με κλειστή την εστίαση και τους περιορισμούς σε ισχύ, ο πρόεδρος εκτιμά ότι δεν θα διαφοροποιηθεί η εικόνα της επιβατικής κίνησης, τουλάχιστον στην παρούσα, με την δρομολόγηση των λεωφορείων να αγγίζει το 60% σε σύγκριση με αντίστοιχες, παλαιότερες περιόδους.

«Εχουμε τεράστια διαφορά στο ποσοστό εσόδων και εξόδων. Το οικονομικό πρόβλημα παραμένει και είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Κάνουμε χρήση των μέτρων στήριξης που δίνονται από την πολιτεία, για να μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι», σημείωσε ο πρόεδρος.

Εμφανώς μειωμένη η επιβατική κίνηση λόγω της πανδημίας, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ευαγγελινός, τα δρομολόγια αλλάζουν όταν μεταβάλλονται κάποιες δραστηριότητες. «Ενισχύσανε σε ορισμένες γραμμές την συγκοινωνία, όπου απαιτείται. Όταν ανοίγουν δραστηριότητες, ανοίγουμε κι εμείς τα δρομολόγια. Όταν περιορίζονται, αναγκαστικά, περιορίζουμε κι εμείς τα δρομολόγια», επεσήμανε ο πρόεδρος.

Ανατροπές έχει προκαλέσει η πανδημία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τον κ. Ευαγγελινό να τονίζει ότι «εάν δεν υπήρχε η στήριξη της επιστρεπτέας, οι αναστολές και όλα τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, θα είχαμε πρόβλημα βιωσιμότητας».

Διατηρούνται, στο μεταξύ, τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας, η σχολαστική καθαριότητα και ο επαρκής αερισμός των λεωφορείων, για την προστασία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επιβατών.

Σκεπτικός και συγκρατημένος εμφανίζεται, στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το παρατεταμένο lockdown, ενώ ευχήθηκε να αναστραφεί το συντομότερο δυνατό η επιδημιολογική εικόνα, για να επέλθει η πολυπόθητη επιστροφή στην καθημερινότητα.

taxydromos.gr