Καθοδική είναι η πορεία που ακολουθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων, μετά την αύξηση – ρεκόρ που προηγήθηκε, με την υποτονική κίνηση να παραμένει, ωστόσο, στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Μαγνησίας.
Μείωση παρατηρείται ειδικότερα στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, από 1,69 σε 1,59 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης που άγγιξε το 1,19 ευρώ στην αρχή της φθινοπωρινής σεζόν, σήμερα έχει φθάσει το 1,15 ως προς τη μέση τιμή της Μαγνησίας.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι 1,57 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης, αντίστοιχα, έχει αγγίξει το 1,43 ευρώ έναντι 1,45 ευρώ, πριν από είκοσι μέρες. Η καθοδική πορεία των τιμών αποδίδεται στη μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος των βενζινοπωλών της περιοχής, αναμένεται να σημειωθεί και νέα μείωση στις τιμές.
Στο μεταξύ, η μέχρι στιγμής εικόνα της κίνησης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής είναι χαμηλότερη των προσδοκιών των επαγγελματιών, με τη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών να είναι ιδιώτες, οι οποίοι προμηθεύονται μικρότερη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης, όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά τους. Η πρόεδρος των βενζινοπωλών ανέφερε ότι «είναι θετική η μείωση των τιμών, ώστε να μπορεί ο κόσμος να καταναλώνει κι εμείς να συνεχίσουμε να βιοποριζόμαστε». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «όσο υπάρχει νηνεμία στις διεθνείς συγκυρίες, πιστεύω ότι θα υπάρχει μικρή μείωση στις τιμές ή έστω θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα».
Οι ελπίδες των βενζινοπωλών επικεντρώνονται στο διάστημα κατά το οποίο καταβάλλονται μισθοί και συντάξεις, καθώς την υπόλοιπη περίοδο οι καταναλωτές είναι εξαιρετικά φειδωλοί στα χρήματα που δαπανούν.
Στο μεταξύ, παραμένει το αίτημα των πρατηριούχων προς την κυβέρνηση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, με τους επαγγελματίες να υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στους καταναλωτές να προμηθευτούν φθηνότερα καύσιμα και στους πρατηριούχους, αντίστοιχα, να επιβιώσουν.

taxydromos.gr