Έλλειψη παρακεταμόλης, αλλά και του φαρμάκου Plaquenil παρατηρείται στα φαρμακεία του Βόλου. Το σκεύασμα το οποίο έχει ως δραστική ουσία τη χλωροκίνη που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του κορωνοϊού πωλείται στο εξής μόνο με ιατρική συνταγή από ειδικό γιατρό για τις παθήσεις που προορίζεται.
Πιέσεις για συνταγογράφηση δέχονται οι γιατροί στον Βόλο και οι φαρμακοποιοί για χορήγησή του, σύμφωνα με τον φαρμακοποιό και αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού φαρμακοποιών κ. Βυζιώτη.
Το Plaquenil, με δραστική ουσία τη χλωροκίνη δεν θα χορηγείται σε κανέναν χωρίς λόγο και τούτο διότι πρέπει να προστατευτούν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και χρειάζεται να λαμβάνουν καθημερινά το συγκεκριμένο φάρμακο προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.
Το συγκεκριμένο σκεύασμα, όπως είπε ο κ. Βυζιώτης βρισκόταν ήδη σε έλλειψη, λόγω της φθηνής τιμής του, ενώ αφορά στη θεραπεία των ασθενών με ερυθηματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τα περισσότερα φαρμακεία, με δεδομένο ότι είναι ένα φάρμακο που δεν αφορά ευρύ κοινό διέθεταν ελάχιστα σκευάσματα και έως τώρα μπορούσε να το ζητήσει κάποιος χωρίς συνταγή. Πλέον, με την απόφαση που έλαβε ο ΕΟΦ μπροστά στον φόβο πολίτες να αρχίσουν να το ζητούν για προστασία απέναντι στον κορωνοϊό, το σκεύασμα Plaquenil θα διατίθεται με περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό γιατρό και η ιατρική συνταγή θα φυλάσσεται επί διετία.
«Το Plaquenil δεν είναι ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να το κρατάει κάποιος σπίτι του. Το στερεί από κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη στην καθημερινότητά του. Ο κόσμος μετά από όσα ανακοινώθηκαν αναζήτησε το φάρμακο και πιέζει εμάς αλλά και τους γιατρούς για συνταγογράφηση. Οτιδήποτε ακούσει ο κόσμος αυτή την εποχή τρέχει να το πάρει ακόμα και αν του είναι αχρείαστο. Το φάρμακο όμως εκτός των άλλων είναι σε έλλειψη. Η ζήτηση είναι μεγάλη και υπάρχει τεράστια έλλειψη στα δημόσια νοσοκομεία και αυτό δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο σκεύασμα αλλά ότι σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Ότι αγοράζουνε σε μάσκες, αντισηπτικά , γάντια γιατί θέλουνε να κυκλοφορούνε, τα στερούνε από τους γιατρούς», τόνισε.
«Εμείς μένουμε στα φαρμακεία για να δώσουμε σε όλους τα φάρμακα που χρειάζονται. Δεν μένουμε για το κέρδος αλλά γιατί το επιβάλλει η συνείδησή μας και το επάγγελμά μας», κατέληξε.

e-thessalia.gr