«Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 9χρονο κοριτσάκι που έπαθε αλλεργικό σοκ την ώρα που ήταν στο σχολείο της και νοσηλεύεται στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Όλα συνέβησαν προχθές το πρωί σε δημοτικό σχολείο στο Βελεστίνο, όπου φοιτά η 9χρονη μαθήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μικρή κατανάλωσε κάποιο γλυκό και ο οργανισμός της αντέδρασε. Ένιωσε αδιαθεσία και αμέσως από το σχολείο κάλεσαν ασθενοφόρο. Αρχικά η μικρή μαθήτρια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου και στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.
«Το κοριτσάκι υπέστη ανακοπές και οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος του νοσοκομείο του Βόλου, υπερέβαλαν εαυτό και κατάφεραν να την επαναφέρουν» ανέφεραν πηγές στο Newsbomb.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες απ΄τους γιατρούς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η κατάσταση του μικρού κοριτσιού παραμένει πολύ κρίσιμη.
«Όλοι οι γιατροί δίνουμε μάχη για να κρατηθεί η μικρή στη ζωή» σημειώνουν .«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δυστυχώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο » υπογραμμίζουν.
Η μικρή μαθήτρια βρίσκεται σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης και της χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.
«Τη Δευτέρα το μεσημέρι, γύρω στις 4.00 με 4.30, η μικρή μαθήτρια έφτασε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή, ενώ υποστηρίζεται μηχανικά. Στο κορίτσι χορηγείται πλήρης φαρμακευτική αγωγή, ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της» ανέφεραν. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ιπποκράτειο υπάρχει ειδική μονάδα για νοσηλεία ατόμων που έχουν υποστεί αλλεργικό σοκ. Οι πληροφορίες θέλουν την 9χρονη μαθήτρια να δίνει μεγάλη μάχη, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμα, με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα.
«Είναι μία πολύ δύσκολη μάχη και ελπίζουμε όλοι οι γιατροί ότι θα τα καταφέρουμε να την κρατήσουμε στη ζωή. Κάνουμε τα πάντα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» τόνισαν οι γιατροί στο Newsbomb.gr.
Τι λέει η γιαγιά της 9χρονης που υπέστη αλλεργικό σοκ
Η 9χρονη βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της. Μια συμμαθήτριά κέρασε γλυκά για τη γιορτή της, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Για καλή τους τύχη, ο πατέρας της μικρής ήταν κοντά στο σχολείο κι όπως περιγράφει η γιαγιά της 9χρονης στο LIVE NEWS, λίγο αφότου ειδοποιήθηκε από τον διευθυντή, παρέλαβε τη μικρούλα.
Λίγο μετά τις 11 το πρωί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο Αχιλλοπούλειο στο Βόλο εκεί όπου όλο το ιατρικό προσωπικό «έπεσε πάνω» στην 9χρονη επί 5 ώρες. Το κοριτσάκι έχασε σφυγμό με τη ζωή της να κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. «Τεράστιες προσπάθειες 5 ώρες, τεράστιες προσπάθειες. Το παιδί ήταν σε καρδιακή ανακοπή ξέρετε τι σημαίνει αυτό ότι είχε σταματήσει η καρδιά του. Επανήλθε μετά τις προσπάθειες και τα φάρμακα αλλά μακάρι να εξελιχθεί και να σωθεί το παιδί. Χτες διακομίστηκε 3μμ από εδώ με συνοδεία δύο γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης», επισημαίνει ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο.
Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η γιαγιά της 9χρονης, η μαθήτρια είχε ιστορικό αλλεργιών ωστόσο, το συγκεκριμένο γλυκό δεν της προκαλούσε προβλήματα σε μικρή ποσότητα. «Μπακλαβαδάκι έτρωγε, δεν την πείραζε ποτέ αλλά τώρα το τελευταίο καιρό την πείραζε το μπακλαβαδάκι και δεν το έτρωγε όλο», αναφέρει. Ο δήμαρχος Βελεστίνου που είναι οικογενειακός φίλος υποστηρίζει πως όλοι στο σχολείο και στο σπίτι, γνώριζαν τις αλλεργίες της 9χρονης.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, «η κατάσταση υγείας του 9χρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το επόμενο 48ωρο είναι το πλέον κρίσιμο. Οι δάσκαλοι του κοριτσιού ήξεραν για την αλλεργία της και τη ρώτησαν μάλιστα αν μπορεί να φάει αυτό το γλυκό. Αυτή τους είπε ότι το έχει ξαναφάει και δεν είχε πρόβλημα.
Στον Βόλο, οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, είχαν πέσει πάνω από το παιδί επί ώρες, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή. Η 9χρονη υπέστη 4 φορές ανακοπή καρδιάς, κάτι που είναι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο. Ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνουν όχι μόνο οι γονείς της, αλλά και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και κάποιοι εκ των γιατρών του κοριτσιού».

e-thessalia.gr