Λήξη συναγερμού για τη χειροβομβίδα που βρέθηκε σε απορριμματοφόρο ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν παλιά, εκπαιδευτική – ασκήσεων και ανενεργή, ενώ είναι άγνωστο πως βρέθηκε σε μπλε κάδο ανακύκλωσης και στη συνέχεια στον κάδο του οχήματος.

Η κινητοποίησε ξεκίνησε από τις 13.30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 19.10 το απόγευμα, με το απορριμματοφόρο να βρίσκεται ακινητοποιημένο επί των οδών 28ης Οκτωβρίου – Μαυροκορδάτου στο κέντρο του Βόλου και την Αστυνομία να αποκλείει αρκετά οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής, διότι υπήρχε ο φόβος της έκρηξης.

Η Αστυνομία κάλεσε κλιμάκιο πυροτεχνουργών που ήρθε στο Βόλο από το Λιτόχωρο, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να φτάσει οδικώς στο σημείο, ωστόσο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς επρόκειτο γα χειροβομβίδα που αφενός ήταν εκπαιδευτική, αφετέρου ανενεργή.

Οι πυροτεχνουργοί περισυνέλεξαν τη χειροβομβίδα και μ’ αυτό τον τρόπο δόθηκε τέλος στην πολύωρη επιφυλακή για την Αστυνομία και τους περιοίκους.

Στo σημείο που βρισκόταν το απορριμματοφόρο πήγαν προληπτικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

magnesianews.gr