Απελπιστική η κατάσταση στις Σποράδες που από χθες δεν υπάρχει ρεύμα καθώς ο σταθμός του Λαύκου δεν είχε καθαριστεί περιμετρικά και υπήρξαν πτώσεις δέντρων στα καλώδια των γραμμών της  μέσης τάσης. Η  κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς αποκατάσταση δεν αναμένεται να υπάρξει πριν τις απογευματινές ώρες  σήμερα. Οι υπηρεσίες δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν,  θέρμανση δεν υπάρχει , δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και προκύπτει σημαντικό θέμα με τις υγειονομικές δομές των νησιών, καθώς τα κέντρα υγείας και το περιφερειακό ιατρείο αντιμετωπίζουν λειτουργικά ζητήματα.
Ο βουλευτής Α. Μεϊκόπουλος αναφέρει πως επικοινώνησε με την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Ελλάδας καθώς και με το τοπικό παράρτημα, αναφέροντας στους εκπροσώπους την κρισιμότητα της κατάστασης. Τον  πληροφόρησαν πως κάνουν ότι μπορούν για να διορθώσουν τη ζημιά.
Εδώ και χρόνια δεν έχει προβλεφθεί η δημιουργία ζώνης περιμετρικά του χερσαίου τμήματος του Δικτύου και σε κάθε κακοκαιρία προκαλούνται σοβαρές ζημιές.

e-thessalia.gr