Όπως ήδη έχει αναγγείλει από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, η επιχείρηση θα ξεκινήσει τις αναστολές υδροδότησης στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν προσήλθαν στην ΔΕΥΑΜΒ για τακτοποίηση των οφειλών τους.
Σε σχετική ανακοίνωση της Επιχείρησης αναφέρονται τα εξής: «Κατανοούμε πλήρως τις συνθήκες ζωής των πολιτών και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο, μία ευάριθμη ομάδα δημοτών να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και να μην ενδιαφέρεται καν. Η διακοπή υδροδότησης είναι το τελευταίο και μόνο μέσο που διαθέτουμε ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην κατανάλωση του νερού. Δικαιοσύνη γιατί όπως είναι αντιληπτό, τα έξοδα συντήρησης και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης- όμβριων και του βιολογικού αφορούν στο σύνολο των πολιτών, αλλά καλύπτονται ΜΟΝΟ από τους συνεπείς καταναλωτές. Αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε διακοπές υδροδότησης. Και για αυτό καλέσαμε και καλούμε τους καταναλωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους .
Επίσης η ΔΕΥΑΜΒ, δε προχωρά σε διακοπή υδροδότησης στους δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και σε ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου. Δηλαδή οι πραγματικά μη έχοντες συμπολίτες μας, δεν κινδυνεύουν από έλλειψη υδροδότησης».
Οι αναστολές υδροδότησης, θα ξεκινήσουν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Ρήγα Φεραίου, Φιλιππίδη, Γιάννη Δήμου, Ζάχου.
Επισημαίνεται, ότι οι οφειλές διακανονίζονται με 15% προκαταβολή και το υπόλοιπο σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις.

taxydromos.gr