Απίστευτο και όμως έγινε. Xειρουργικές μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό ταξιδεύουν τις τελευταίες μέρες… από τον Βόλο στη μακρινή Κίνα, αλλά και στη Γερμανία.
Δεν πίστευαν στα αφτιά τους οι υπάλληλοι εταιρείας με παραϊατρικά υλικά που λειτουργεί στον Βόλο, όταν πριν από λίγες μέρες δέχτηκαν παραγγελία για την αγορά αρκετών κουτιών με χειρουργικές μάσκες, από εκείνες που πλέον έχουν γίνει ανάρπαστες ελέω του κορονοϊού.
Οι πελάτες που ζητούσαν να αγοράσουν τουλάχιστον 50 μάσκες ήταν στη μία περίπτωση Κινέζος επαγγελματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στην πόλη στον τομέα ένδυσης και υπόδησης και στη δεύτερη Βολιώτης συνταξιούχος που ήθελε να στείλει δέμα στον γιο του και την κόρη του στη Γερμανία, όπου βρίσκονται για σπουδές.
Οπως εξήγησε στην πωλήτρια ο Κινέζος επαγγελματίας στην επαρχία που διαμένουν οι συγγενείς του οι μάσκες, όπως και τα απολυμαντικά, έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια από τις πρώτες μέρες που έκανε την εμφάνισή του ο θανατηφόρος ιός, για αυτό και ο ίδιος επέλεξε να εξυπηρετήσει τους δικούς του ανθρώπους, αποστέλλοντας νέες προμήθειες από την Ελλάδα και ειδικότερα από τον Βόλο, όπου διαμένει.
«Το παράδοξο είναι ότι οι χειρουργικές αυτές μάσκες κατασκευάζονται οι περισσότερες στην Κίνα. Όμως είναι τόσο μεγάλο πλέον το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε αναλώσιμα ιατρικά υλικά καθώς τα πάντα βρίσκονται σε καραντίνα στη χώρα, ώστε ο ανεφοδιασμός να γίνεται μόνο από το εξωτερικό», σχολίασε η πωλήτρια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξιστορώντας το συμβάν που της έκανε εντύπωση, την ίδια όμως στιγμή αποτυπώνει ότι η «επιδρομή» του κορονοϊού διατηρεί τα επίπεδα του παγκόσμιου συναγερμού στο «κόκκινο».
Ανάλογα περιστατικά τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου δραστηριοποιούνται οικογένειες Κινέζων, οι οποίοι έχοντας δικούς τους ανθρώπους στις δοκιμαζόμενες επαρχίες της Κίνας, σπεύδουν να τους αποστείλουν διάφορα αναλώσιμα ιατρικά υλικά για να τους συνδράμουν στην περιπέτεια που βιώνουν.
Πάντως όσον αφορά τα όσα ακούγονται για τις ανατιμήσεις στις χειρουργικές μάσκες και τα αντισηπτικά, τόσο φαρμακοποιοί του Βόλου, όσο και υπάλληλοι εταιρειών με παραϊατρικά αναλώσιμα υλικά, διαβεβαίωναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως παρ’ όλη την αυξημένη ζήτηση δεν έχουν παρατηρηθεί στην τοπική αγορά κρούσματα αισχροκέρδειας.

Βάσω Κυριαζή (Ταχυδρόμος)