Την προκαταβολή ύψους 1000€ που έδωσε για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέσω αγγελίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «κλαίει» ένας 40χρονος Βολιώτης, που έπεσε θύμα απατεώνα 45χρονών από την Αθήνα, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και παραπέμπεται σε δίκη με απόφαση της εισαγγελέα υπηρεσίας Βόλου για απάτη. Η απάτη έγινε τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο Βολιώτης εντόπισε στο FB αγγελία πώλησης ενός αυτοκινήτου μάρκας NISSAN, αντί ποσού 5.000 €.

Ακολούθησε συνομιλία μέσω Messenger και άλλων υπηρεσιών άμεσων μηνυμάτων μεταξύ του υποτιθέμενου πωλητή και του Βολιώτη που ενδιαφερόταν για αγορά, ο πρώτος του είπε να στείλει χρήματα ως προκαταβολή για να του αποστείλει το αυτοκίνητο, όπως και έγινε.

Ο 40χρονος έστειλε στον άγνωστο τότε δράστη ποσό 1000 €, αλλά το αυτοκίνητο που του είχε υποσχεθεί ο Αθηναίος δεν το παρέλαβε ποτέ. Στο μεταξύ, η αγγελία πώλησης του αυτοκινήτου αποσύρθηκε και ο ίδιος έκανε «καπνός» από τις εφαρμογές με τις οποίες επικοινωνούσε μαζί του ο Βολιώτης, που έκανε καταγγελία στην Αστυνομία για απάτη.

Από την προανάκριση της Αστυνομίας και μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που κατέληξαν τα χρήματα της προκαταβολής, ο απατεώνας ταυτοποιήθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής έρευνας που ζήτησε η Εισαγγελία, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του και θα δικαστεί για απάτη σε δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που θα προσδιοριστεί σύντομα.

Οι δικαστικές αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην κάνουν συναλλαγές από αγγελίες που βλέπουν σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, γατί σε ένα μεγάλο ποσοστό πρόκειται περί απάτης και θα χάσουν τα χρήματά τους.

magnesianews.gr