Είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ωστόσο στις φυλακές Κασσαβέτειας, όπου εξέτιε συνολική ποινή 15ετούς κάθειρξης, βρισκόταν υπό καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης.

Και κάποια μέρα, τον Ιούλιο του 2016, έκρινε σκόπιμο να αποδράσει, εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα που του παρείχε το σωφρονιστικό μας σύστημα, να ασχολείται με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία στις φυλακές Κασσαβέτειας. Όπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος Αλβανός, που απέδρασε από τις φυλακές και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη του, ασχολούταν με την εκτροφή προβάτων…

Προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης ενός έτους, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, στον Αλβανό, καθώς τον έκρινε ένοχο για απόδραση.

Εξάλλου το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε προχθές ποινή φυλάκισης 6 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ερήμην, σε έναν 33χρονο από το Διδυμότειχο, που κρίθηκε ένοχος για παραβίαση περιοριστικών όρων αδείας από την φυλακή Κασσαβέτειας, που είχε λάβει. Ο 33χρονος είχε λάβει άδεια τον Αύγουστο του 2016 για έξι ημέρες, ωστόσο δεν παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του την ίδια ημέρα, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους. Την επόμενη ημέρα είχε συλληφθεί και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές Κασσάνδρας.

Θεσσαλία