«Καπνός» έγινε ποσό 8.000 € επιχειρηματία στη Σκιάθο που κατέβαλε σε άγνωστο άτομο στην Αθήνα, ώστε να αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, που όμως δεν είδε ποτέ, κατέθεσε μήνυση για απάτη και η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ εβδομάδων, ιδιοκτήτης ενοικίασης αυτοκινήτων στο νησί βρήκε μικρή αγγελία σε γνωστό ιστότοπο πώλησης διαφόρων προϊόντων και αντικειμένων μια αγγελία για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που την είχε αναρτήσει ιδιώτης από την Αθήνα. Ο επαγγελματίας ενδιαφερόταν για το αυτοκίνητο, τηλεφωνικά με τον δήθεν πωλητή προκειμένου να δηλώσει το ενδιαφέρον του και να ρυθμίσουν τα της αγοραπωλησίας.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην καταβολή τιμήματος ύψους 8.000 € το οποίο θα κατέθετε ο Σκιαθίτης σε τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή. Ύστερα από λίγες ημέρες του έβαλε τα χρήματα και ο πωλητής τον διαβεβαίωσε του υποσχέθηκε πως θα του στείλει το αυτοκίνητο σύντομα στη Σκιάθο.

Ο Σκιαθίτης μετά από αναμονή περίπου δύο εβδομάδων και αφού είδε ότι δεν του είχε στείλει το αυτοκίνητο, τηλεφώνησε ξανά στον πωλητή για να μάθει πότε θα παραλάμβανε το αυτοκίνητο και ο άγνωστος τον διαβεβαίωσε ότι θα το έπαιρνε την επόμενη εβδομάδα. Μάταια όμως, οι μέρες περνούσαν και ο επαγγελματίας αυτοκίνητο δεν έβλεπε… Στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει ξανά με τον πωλητή δεν τα κατάφερε και στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι ο αριθμός του έχει καταργηθεί!

Ο επιχειρηματίας που έχασε τα χρήματά του πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου για απάτη, μετά την προανάκριση η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ο εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να εντοπιστεί ο κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού και του τραπεζικού λογαριασμού όπου μπήκαν τα 8.000 €, αλλά και να εξεταστεί εάν πρόκειται πράγματι για απάτη για διαφορά μεταξύ αγοραστή και πωλητή που δεν κατέληξε όπως περίμενε το ένα από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη. Η προκαταρτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και το αδίκημα που εξετάζεται αφορά στην απάτη σε βαθμό πλημμελήματος.

magnesianews.gr