Και δεύτερη περίπτωση με τη γέννηση βρέφους από τοξικομανή μητέρα στον Βόλο απασχολεί το «Χαμόγελο του παιδιού» και την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Πρόκειται για παιδί που ήρθε στη ζωή τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από τη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.
Προφανώς το παιδί (αγόρι) γεννήθηκε σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλίας ή σε άλλο δημόσιο, εκτός Βόλου, Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Αναστασία Κατσιαρδάνη οι περιπτώσεις αυτού του είδους, δηλαδή της γέννησης παιδιών από τοξικομανείς μητέρες, είναι περισσότερες τελευταία.
Στο μεταξύ και ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση, έγινε γνωστό ότι αφαιρέθηκε η επιμέλεια του κοριτσιού, που είχε γεννηθεί στη Μαιευτική του Νοσοκομείου στις 31 Αυγούστου από τοξικομανή μητέρα. Η επιμέλεια του βρέφους δόθηκε στον παππού και τη γιαγιά του από την πλευρά της μητέρας του.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου κίνησε τις διαδικασίες άρσης της επιμέλειας του βρέφους, που δόθηκε στους παππούδες του (γονείς της μητέρας του), αφού φυσικά προηγήθηκε σχετική έρευνα των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών.
Το κοριτσάκι γεννήθηκε πρόωρα στη Μαιευτική Κλινική του Αχιλλοπούλειου και η 24χρονη μητέρα του ζητούσε από τον σύντροφό της να της δώσει τη δόση της, για να τα βγάλει πέρα και τελικά είχε γεννήσει, όπως είχε δημοσιεύσει η «Θ», με τη χορήγηση μεθαδόνης. Προσβεβλημένη από ηπατίτιδα η 24χρονη είχε γεννήσει κοριτσάκι μόλις 1.600 γραμμαρίων, με καισαρική, το οποίο παρουσίαζε στερητικά σύνδρομα.
Το παιδί μετά τη γέννα μεταφέρθηκε στη μονάδα των πρόωρων και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Το βρέφος παρά τα αρχικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, φέρεται να είναι καλά στην υγεία του σήμερα.
Τα μωρά που εγκαταλείπονται ή που η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου αξιολογεί ότι δε μπορούν επιστρέψουν στη φυσική τους οικογένεια, καταλήγουν στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», όπου μπορούν να μείνουν μέχρι την ηλικία των 5 ετών και είτε να επιστρέψουν στο οικογενειακό περιβάλλον, είτε να υιοθετηθούν.

e-thessalia.gr