Τη δέσμευση ότι σε περίπτωση που μετεγκατασταθεί η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα θα εγκατασταθεί στο Βόλο ισοδύναμη μονάδα, ανέλαβε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκης, με τον οποίος συναντήθηκαν φορείς της Μαγνησίας.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο κ. Αποστολάκης,  δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση που το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποφασίσει τη μεταφορά της Ταξιαρχίας για καθαρά επιχειρησιακούς λόγους,  θα υπάρξει αντικατάσταση με ισοδύναμη μονάδα.
Από τη σύσκεψη διαφάνηκε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κρίνει ως αναγκαιότητα τη μεταφορά της συγκεκριμένης Ταξιαρχίας, αλλά δεν έχει αποφασίσει το χρόνο που αυτό θα συμβεί.
«Είναι αυτονόητο ότι τη διαχείριση εθνικών θεμάτων το στρατηγικό σχεδιασμό έχει το αρμόδιο υπουργείο. Τα εθνικά θέματα απαιτούν ψυχραιμία και σύνεση στην αντιμετώπισή τους» επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη. Επιπλέον τόνισε ότι «εμείς, εγώ τουλάχιστον μέσω στη δέσμευση του υπουργού, ότι η πόλη δεν θα χάσει κάτι από την μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας, από τη στιγμή που θα έλθει να εγκατασταθεί ισοδύναμη», κατέληξε.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  και η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη
Χρ. Μπουκώρος: Ανησυχητικά τα συμπεράσματα από τη συνάντηση
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρ. Μπουκώρος επισήμανε:
«Ο Βόλος και η Μαγνησία δεν μπορούν να δεχθούν ένα ακόμη πλήγμα και μάλιστα τέτοιου μεγέθους. Καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα την τοπική κοινωνία και το σύνολο των τοπικών φορέων, προκειμένου να σταματήσουν οι συνεχόμενες και άδικες αποφάσεις εις βάρος της πόλης και του νομού. Ο Βόλος δεν μπορεί να αντέξει άλλο κύμα αποβιομηχάνισης, ένα ανενεργό λιμάνι, κλίμα αποεπένδυσης, ανεργία πάνω από το 30% και φυγή σχηματισμών που υπήρξαν άρρηκτα συνδεδεμένοι με την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όσα δικαιούται και όσα αξίζει ο Βόλος».

ert.gr