«Η κατάσταση με το νερό προς το παρόν είναι ελεγχόμενη», είπε για την υδροδότηση της πόλης, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, στο δημαρχείο, με φόντο τις αλλεπάλληλες βλάβες στο δίκτυο και το πρόβλημα της υδροδότησης στη ΔΕΥΑΜΒ. Ο κ. Μπέος τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται πάνω από τα προβλήματα που δημιουργούνται, δρομολογώντας λύσεις, ζήτησε ωστόσο την συνεργασία των πολιτών, τους οποίους προέτρεψε να κάνουν συνετή χρήση του νερού, χωρίς να το σπαταλούν. Τόνισε μάλιστα ότι το επόμενο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου είναι κρίσιμο, δεδομένου ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ήπιος, ενώ «ανοιχτή πληγή» συνιστά το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο αντικαθίσταται σταδιακά και οι συνεχείς βλάβες, που οφείλονται τόσο στην παλαιότητα του δικτύου όσο και στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται.
Λύση έως 15 Ιουλίου στην Αγριά
Για το θέμα της Αγριάς, στην οποία υπάρχουν διακοπές υδροδότησης καθημερινά, καθώς υπάρχει πρόβλημα επάρκειας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που ξεκίνησε όταν στο πόσιμο νερό εντοπίστηκε υδράργυρος και παρείχε πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργο Τόρη. «Η ΔΕΥΑΜΒ κάθε εβδομάδα κάνει μετρήσεις για την ποιότητα του νερού. Στη μεγάλη γεώτρηση εμφανίστηκε υδράργυρος. Ευθύνεται κάποιος γι’ αυτό; Τι μπορεί να κάνει ο κάθε πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ; Όταν διοικείς όμως οφείλεις να δώσεις λύση. Κι εμείς σταματήσαμε τη γεώτρηση», είπε ο δήμαρχος Βόλου για τις πρώτες ενέργειες με στόχο την αποκατάσταση του προβλήματος με τον υδράργυρο στο νερό.
Ο κ. Μπέος διεμήνυσε προς αντιδρώντες για τη μεταφορά νερού, ότι «το νερό είναι πολύτιμο αγαθό. Οσο θα είμαι δήμαρχος στον Βόλο, όλοι θα πίνουν νερό».
Σφοδρή επίθεση και καταγγελίες
Σφοδρή επίθεση, με αφορμή το πρόβλημα στο νερό και «σπέκουλα που επιχειρείται», όπως είπε, εξαπέλυσε ο κ. Μπέος εναντίον πολιτικών του αντιπάλων. «Εκεί στην Αγριά, υπάρχει μια οικογένεια, με κόρη την κ. Καπούλα που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, περιέργως όμως, επί 18 μήνες, δεν συμμετέχει, ούτε ενημερώνεται, αλλά μένει σε παλιές τακτικές του νεκροθάφτη της πόλης, του πατέρα της. Και υπάρχει και ένας άλλος τύπος, που ήταν διαιτητής και του έκαναν δώρο γούνες και επηρεάζουν 10, 20 50 άτομα. Αλλά αυτοί δεν είναι η Αγριά», είπε αφήνοντας αιχμές ότι παραπληροφορούν και υποκινούν καταστάσεις.
Τέλος, ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στο master plan για τη διαχείριση των υδατικών πόρων, το οποίο ολοκληρώθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή, για την κατασκευή έργων ύψους 30 εκατ. ευρώ που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα με το νερό.

taxydromos.gr