Μια σπάνια υπόθεση μήνυσης γιατρών εναντίον γιατρών αναμένεται να απασχολήσει την δικαιοσύνη, καθώς μητέρα και γιός γιατροί, υπέβαλαν μήνυση εναντίον έξι συναδέλφων τους που υπηρετούν σε ιδιωτική δομή υγείας, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Στους μηνυτές βρίσκεται και τρίτο πρόσωπο, ο δεύτερος γιός της μητέρας γιατρού. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου παράγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, που ανατέθηκε σε πταισματοδίκη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, 65χρονος Βολιώτης φέρεται να είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε εισαχθεί στις 2 Ιανουαρίου του 2021 στο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία. Στο Αχιλλοπούλειο φέρεται να νοσηλεύτηκε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου του 2021, οπότε και έλαβε εξιτήριο και όπως αναφέρεται ήταν σε καλή κλινική κατάσταση. Ωστόσο επειδή αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα ελαφριάς μορφής, θεωρήθηκε σκόπιμο να νοσηλευτεί σε ιδιωτική δομή υγείας, όπως και έγινε, για να ακολουθήσει δίμηνο πρόγραμμα αποκατάστασης. Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, στην εν λόγω δομή φέρεται η υγεία του να επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα οι δικοί του άνθρωποι να τον παραλάβουν στις 7 Μαρτίου του 2021 και να τον μεταφέρουν εκ νέου στο Νοσοκομείο Βόλου σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως αναφέρεται.
Όπως επισημαίνεται σχετικά, ο 65χρονος φέρεται να είχε «εμετούς, παραλυτικό ειλεό, καρδιακή κάμψη, με αρχόμενο πνευμονικό οίδημα, ήταν πλήρως αφυδατωμένος, προσβεβλημένος από ανθεκτικά μικρόβια…». Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε τελικά στο Αχιλλοπούλειο στις 11 Μαρτίου του 2021, τέσσερις ημέρες δηλαδή μετά την εισαγωγή του. Εναντίον των έξι γιατρών που τον παρακολουθούσαν στην δομή υγείας στράφηκαν με μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια η χήρα σύζυγός του και οι δύο γιοί του εκλιπόντα, ο ένας εκ των οποίων είναι γιατρός. Η υπόθεση αναμένεται με τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον, όταν φθάσει στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι διώξεις που τυχόν ασκηθούν από την εισαγγελία με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης.

e-thessalia.gr