Ένα… δυνατό για την εποχή που διανύουμε ξεκίνημα έχει γίνει ήδη στο λιμάνι του Βόλου με τα πρώτα κρουαζιερόπλοια να έχουν κάνει την ημερήσια επίσκεψή τους. Από το τέλος Μαΐου, έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο EUROPA 2.
Οι αφίξεις όμως, συνεχίζονται με τους κατάπλους των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου να είναι προγραμματισμένοι για ολόκληρο το καλοκαίρι, και όχι μόνο, καθώς στο ήδη αναρτημένο και επίσημο πρόγραμμα στη σελίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) οι αφίξεις θα πραγματοποιούνται μέχρι και τον Δεκέμβριο, και συγκεκριμένα μέχρι τις 14-12, όπου και θα έρθει το Viking Venus.
Στο σύνολό τους τα κρουαζιερόπλοια που θα επισκεφτούν το λιμάνι του Βόλου είναι 10 και ανήκουν σε διάφορες εταιρείες που διοργανώνουν κρουαζιέρες. Έτσι, μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο ήδη έχει έρθει το EUROPA 2, ενώ οι αφίξεις τον Ιούλιο θα γίνουν σταδιακά σε όλο το μήνα από το EUROPA 2, το CLUB MED II και το AIDAmira (11,12,13 και 27/07).
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στις αφίξεις παρατηρείται μια μείωση με τα δρομολόγια να είναι μόνο δύο σε κάθε μήνα (10 και 24/08 και 07 και 8/09 αντίστοιχα), για να αποκτήσουν ξανά μία έντονη κινητικότητα όλο τον Οκτώβριο, όπου οι κατάπλοι φτάνουν μέχρι και τους έντεκα. Μέσα σε αυτόν τον μήνα θα περάσουν τα Viking Sea, Le Bouganville, AIDAmira, Norwegian Spirit, Crown Iris και Celestyan Crystal με ημερομηνίες 03,05,10,11,17,19,20,24,28 και 29 Οκτωβρίου.
Τον Νοέμβριο οι ημερομηνίες των αφίξεων είναι 04,10,11 και 23/11 με κάποια από τα κρουαζιερόπλοια να έχουν έρθει ήδη στο Λιμάνι του Βόλου, όπως το Celestyal Crystal, ενώ άλλα να το επισκέπτονται για πρώτη φορά, όπως το Viking Sky. Η σεζόν με τους κατάπλους τελειώνει τον Δεκέμβριο, που θα γίνουν μόλις δύο αφίξεις στις 04 και στις 14/12 από το Viking Venus.
Τα κρουαζιερόπλοια έχουν συνήθως κατάπλου τις πρωινές ώρες, από τις 8.30 και μετά, ενώ ο απόπλους γίνεται από τις 6.30 το απόγευμα, με προορισμούς εξίσου ελληνικών λιμανιών, όπως ο Πειραιάς ή το Ηράκλειο, αλλά και του εξωτερικού, όπως αυτό της Κωνσταντινούπολης.

magnesianews.gr