Πρωτοφανής αύξηση 30 έως 40% καταγράφεται στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης, με τα τηλέφωνα των πρατηριούχων να χτυπούν συνεχώς στην καρδιά της άνοιξης. Πολλοί Βολιώτες σπεύδουν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης χρονιάς, με την περίοδο διάθεσης να παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου, λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται.
Η πρωτοφανής ανοιξιάτικη ζήτηση οφείλεται στην ελεύθερη πτώση της τιμής του πετρελαίου που άγγιξε το 0,80 ευρώ μεσοσταθμικά στη Μαγνησία, έναντι 0,88 τις προηγούμενες μέρες, με τους βενζινοπώλες να κάνουν λόγο για μια «αναπάντεχη ανάσα» μετά την αρνητική εικόνα της φετινής χρονιάς και την σχεδόν μηδενική κίνηση που καταγράφηκε την περίοδο του Πάσχα.
Για πρώτη φορά στα χρονικά αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της περιοχής, Βάσω Κοντοχρήστου, να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η κίνηση που δεν σημειώθηκε στη διάρκεια του χειμώνα, καταγράφεται τον Απρίλιο, σε λίγες μόλις μέρες, λόγω της πρωτοφανούς μείωσης στην τιμή του πετρελαίου. «Η αυξημένη ροή των παραγγελιών ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και εντείνεται το τελευταίο δεκαήμερο» ανέφερε η πρόεδρος, για να προσθέσει ότι πολλοί καταναλωτές παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες, γύρω στα 700 λίτρα κατά μέσο όρο, για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα.
«Είμαστε ικανοποιημένοι μετά την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε, καθώς η πτώση τζίρου στα πρατήρια άγγιξε το 80%» ανέφερε η πρόεδρος, περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας, ανέτρεψαν τα δεδομένα στην Πασχαλινή κίνηση, περιορίζοντας δραματικά την κατανάλωση στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με το σκηνικό να αλλάζει άρδην σε ότι αφορά στη ζήτηση πετρελαίου, για πρώτη φορά στα χρονικά.
Η ιστορική πτώση στην τιμή του πετρελαίου έχει αυξήσει κατακόρυφα τις παραγγελίες στην καρδιά της άνοιξης, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να επωφεληθούν, γιατί κανείς δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα την επόμενη χρονιά.

taxydromos.gr