Φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής ισχύος 38 MW σχεδιάζει να εγκαταστήσει εταιρεία στην περιοχή των Μικροθηβών. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση (6μ.μ.) του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, προκειμένου να εκφράσει γνώμη επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 38 MW, στη θέση «Μικροθήβες ανατολικά-4» της Τ.Κ. Μικροθηβών, της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου, του Δ. Βόλου.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα εγκατασταθεί σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 419.431,84 τ.μ. πλησίον στον Α/Δ ΠΑΘΕ, θα απέχει περίπου 2 χλμ. από τους οικισμούς Καστρακίου και Μικροθηβών και 5 χλμ. περίπου από τον οικισμό της Ν. Αγχιάλου.
Η ονομαστική ισχύς του πάρκου θα υλοποιηθεί με χρήση συνολικά 90.477 Φ/Β γεννητριών (panels), μονοκρυσταλλικού πυριτίου (m-Si), με ονομαστική ισχύ 420 Watt το καθένα. Επιπλέον θα γίνει διασύνδεση του Φ/Β σταθμού με έναν νέο υποσταθμό 33/150 KV, στην ίδια τοποθεσία, μέσω υπόγειας γραμμής Μέσης Τάσης (ΜΤ) μήκους 2,1 χλμ. Παράλληλα, είναι υπό διαδικασία αδειοδότησης η ανέγερση νέου ΚΥΤ 150/400 KV, το οποίο θα συνδέεται υπόγεια με τον νέο υποσταθμό 33/150 KV και η κατασκευή υπόγειου δικτύου Υψηλής Τάσης (ΥΤ) 150 ΚV από τον νέο ΥΣ 33/150 ΚV έως και το νέο ΚΥΤ 150/400, συνολικού μήκους 26,6 χλμ.
Το έργο περιλαμβάνει: α) διαμόρφωση αγροτεμαχίου, β) τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πλακών στο αγροτεμάχιο και γ) ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Green Ventures 7 Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» με έδρα την Κηφισιά Αττικής.
Η ΜΠΕ καθώς και όλα τα υποβληθέντα συνοδευτικά έγγραφα του ανωτέρω έργου έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr (Εφημερίδα της Υπηρεσίας – Διαβουλεύσεις – ΜΠΕ) και διατίθενται προς δημόσια διαβούλευση με άμεση χρονική ισχύ. Επιπρόσθετα ο φάκελος της ΜΠΕ βρίσκεται αναρτημένος στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (https://eprm.ypen.gr) με ΠΕΤ: 2108594827.

e-thessalia.gr