Πάνω από 50.000  εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα 50408  έχουν πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία από τις 8 Ιανουαρίου έως και χθες Τρίτη 4 Μαΐου, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Από την Μ. Τετάρτη έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται και στη Μαγνησία και ειδικότερα στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, στο Κ.Υ Βελεστίνου και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς οι πολίτες από 30 έως 39 ετών. Ο εμβολιασμός τους γίνεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει να εμβολιάζονται και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας  40-44 ετών.
Σε ότι αφορά την πορεία του εμβολιασμού,  στη χερσαία Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 45212  εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 32253 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 12.959 στη δεύτερη δόση.
Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 5196 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 3.805 για την πρώτη δόση και οι 1.391 για τη δεύτερη δόση.
Με βάση τα στοιχεία σε χερσαία Μαγνησία και Σποράδες 14350  συμπολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Χθες, Τρίτη  στη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 1.035 νέοι εμβολιασμοί, οι 364  αφορούσαν στην πρώτη δόση του εμβολίου και οι 671 για τη δεύτερη δόση, ενώ στις Σποράδες έγιναν 120 εμβόλια, 8 για την πρώτη δόση και 112 για τη δεύτερη δόση.
Στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Μαγνησίας εντάσσεται αυτό του Νοσοκομείου Βόλου, το Κέντρο Υγείας Βόλου κι έπειτα στον νομό υπάρχουν τα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΚΥ Αργαλαστής, Ζαγοράς, Βελεστίνου και Αλμυρού.
Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας.
Μαγνησία: Από σήμερα νέες εμβολιαστικές γραμμές στα Εμβολιαστικά Κέντρα
Επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές που θα εμβολιάζουν τους πολίτες με το εμβόλιο της Pfizer ενεργοποιούνται από σήμερα 5 Μαΐου και στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον κεντρικό σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών «Ελευθερία».
Στον Νομό, τα εμβολιαστικά Κέντρα που θα ενεργοποιήσουν τις επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές είναι το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου σήμερα θα λειτουργήσουν ακόμη 4 νέες εμβολιαστικές γραμμές, το ΚΥ Αλμυρού  τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές, το ΚΥ Βόλου  δύο νέες εμβολιαστικές γραμμές, ενώ το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που μέχρι σήμερα πραγματοποιεί εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, «ανοίγει» εμβολιαστική γραμμή και με αυτό της Pfizer.
Τέλος, από σήμερα  5 Μαΐου θα υπάρξει στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου και μία εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της Johsnson & Johnson.
«Mega» Εμβολιαστικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Βόλου
Επειδή οι εμβολιαστικές γραμμές αυξάνονται το Νοσοκομείο Βόλου προχώρησε στην αλλαγή του Εμβολιαστικού Κέντρο, το οποίο μεταφέρθηκε σε ένα πολύ μεγαλύτερο και άνετο χώρο μεταξύ της παλιάς και της νέας πτέρυγας. Τη Μ. Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Εμβολιαστικού, το οποίο έχει μεγάλο εξωτερικό χώρο, προκειμένου να παραμένουν εκεί οι προσερχόμενοι έως ότου εμβολιαστούν αλλά κι έπειτα για τα 15 λεπτά που θα πρέπει να παραμένουν, εφόσον κάνουν το εμβόλιο.

magnesianews.gr