Αναστάτωση επικρατεί και σήμερα, Τρίτη σε πολλά σχολεία της Μαγνησίας. Οι καταλήψεις για φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς και εκεί έγκειται και ο προβληματισμός των υπευθύνων.
Σήμερα, έντεκα σχολεία δήλωσαν νωρίς το πρωί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πως βρίσκονται σε κατάληψη. Ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις των μαθητών με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς, πολλά σχολεία ανέστειλαν την κατάληψη. Οι περισσότεροι μαθητές πείστηκαν από τους εκπαιδευτικούς τους και ξεκίνησαν το μάθημα επιστρέφοντας στις αίθουσες, όμως κάποιοι δεν πείστηκαν και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους κάνοντας αποχή.
Αυτή τη στιγμή επτά είναι τα υπό κατάληψη σχολεία στη Μαγνησία, ενώ σε δύο από αυτά συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μαθητών- εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα, υπό κατάληψη είναι, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τα εξής σχολεία: ΓΕΛ Βελεστίνου, Γυμνάσιο Λεχωνίων, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας μιλώντας στο magnesianews.gr ανέφερε πως από τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και έχουν αποστείλει τα αιτήματα των μαθητών στη Διεύθυνση, φαίνεται πως αυτά δεν σχετίζονται με εκπαιδευτικούς λόγους. Κάποιοι μαθητές σχολείων ζητούν περισσότερα παγκάκια στα προαύλια, κάποιοι περισσότερα διαλείμματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων για να βγάζουν τη μάσκα, κάποιοι ζητούν να μην κλειδώνονται οι αίθουσες στα διαλείμματα, κάποιοι άλλοι να μην είναι αναγκασμένοι να φορούν τόσο συχνά τη μάσκα.
«Η Διεύθυνση σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τις μαθητικές κοινότητες είναι πρόθυμη να συζητήσει τα αιτήματα των μαθητών και να δουν πως μπορούν να τα αντιμετωπίσουν εάν πρόκειται για προβλήματα υλικοτεχνικής φύσης. Εάν ζητούν περισσότερα παγκάκια μπορούμε να συνεργαστούμε και με τους οικείους Δήμους για να βοηθήσουν»,τόνισε ο κ. Σταχτέας.
Από την άλλη, ο ίδιος επεσήμανε πως δεν θα πρέπει οι μαθητές να ξεχνούν πως διανύουμε ακόμη ένα κύμα της πανδημίας με ένα στέλεχος του κορωνοϊού πολύ μεταδοτικό στις νέες ηλικίες και θα πρέπει όλοι να το έχουν στο νου τους και να μην γίνουν τα σχολεία άθελά τους πυρήνες υπερμετάδοσης του ιού.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου - magnesianews.gr