Η Όμικρον δεν φρέναρε τελικά τα σχέδια πολλών εκδομένων να επισκεφτούν τη Μαγνησία το τετραήμερο των Φώτων και να ξεκουραστούν για λίγες μέρες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας οι πληρότητες στο τελευταίο κομμάτι της εορταστκής περιόδου κυμάνθηκαν στο 65% και σε αυτό βοήθησε ο καλός καιρός αλλά και το γεγονός πως οι εκδρομείς είχαν τέσσερις μέρες για να ξεκουραστούν, αφού η αργία των Θεοφανίων έπεσε την Πέμπτη και την Παρασκευή πήραν την άδεια από την εργασία τους, ενώ άλλοι είχαν τις διακοπές τους.
Η καλή αυτή πληρότητα καταγράφηκε σε μια περίοδο που τα κρούσματα πανελλαδικά είναι χιλιάδες και ακόμη και αν ο φόβος δεν έχει κυριαρχήσει σε πολλούς, εντούτοις υπήρχε το απρόοπτο με τις μολύνσεις που έχουν εισχωρήσει για τα καλά στις οικογένειες, με αποτέλεσμα σχέδια να αναβάλλονται.
«Η πληρότητα για τα ξενοδοχεία ανήλθε στο 65% όσον αφορά το τετραήμερο των Φώτων» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης και συμπλήρωσε πως παρά τα προβλήματα και τα απρόβλεπτα από τη μετάλλαξη Όμικρον ο κόσμος επισκέφθηκε τη Μαγνησία και απόλαυε πολύ καλές υπηρεσίες από τα ξενοδοχεία σε συνδυασμό με το υπέροχο φυσικό τοπίο».
Κάνοντας έναν απολογισμό της εορταστικής περιόδου που ουσιαστικά ξεκινά από αρχές Δεκεμβρίου ο κ. Ζαφείρης επισήμανε πως αυτή κυμάνθηκε γύρω στο 50%, ενώ οι τιμές παρέμειναν για ακόμη μια χρονιά σταθερές, χωρίς να έχουν μεταβληθεί εδώ και δώδεκα χρόνια.
Ζητούν επιχορήγηση
Μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές αρχίζει μια δύσκολη περίοδο για τα ξενοδοχεία, καθώς παραδοσιακά το διάσημα αυτό μέχρι το Πάσχα είναι σχετικά νωθρό όσον αφορά την επισκεψιμότητα, ενώ τώρα υπάρχει και η πανδημία.
«Ως ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας αλλά και ως ομοσπονδία θα αποστείλουμε άμεσα στην κυβέρνηση τα αιτήματά μας για τη στήριξη που πρέπει να δοθεί στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Υπάρχουν τα ζητήματα του μεγάλου ενεργειακού κόστους, των αναστολών εργασίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές για τα προγράμματα «Τουρισμός για όλους» και «Κοινωνικός Τουρισμός». Εμείς μεταξύ άλλων ζητούμε επιχορήγηση για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και να αντέξουμε σε αυτό το δύσκολο χειμώνα. Με 100-120 μέρες που λειτούργησαν τα ξενοδοχεία το 2021, δεν μπορούν να επιβιώσουν» σημείωσε ο πρόεδρος.
Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έβαλε κρατήσεις στα έσοδα από τα προγράμματα του «Κοινωνικού Τουρισμού» και του «Τουρισμός για όλους», αλλά από την άλλη υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές που πρέπει να καταβληθούν άμεσα.

e-thessalia.gr