Να βάλει μυαλό και να καθίσει στο τραπέζι με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του προσφυγικού που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα λόγω των εξελίξεων στη ΣΥΡΙΑ, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία, από τον Αλμυρό όπου βρέθηκε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς. Η Νέα Δημοκρατία είναι δέσμια ιδεοληψιών που λένε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να απομονωθεί, δήλωσε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο στο θέμα αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια πάρα πολύ σαφή και συγκεκριμένη πρόταση, όπως δήλωσε ο κ. Παππάς, να αποσυρθεί η ΠΝΠ και να κάτσουμε όλοι μαζί να δουλέψαμε σε ένα σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό και νυν Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι νησιώτες μας, οι ακρίτες μας, οι κάτοικοι του ΒΑ Αιγαίου δικαιούνται την αλληλεγγύη ολόκληρου του ελληνικού λαού και αυτό πρέπει να είναι ένα κομμάτι της λύσης.

«Ας βάλει μυαλό και γρήγορα η Νέα Δημοκρατία σ’ αυτό το ζήτημα γιατί το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να απομονωθεί και και θα φέρει τα νησιά μας σε ακόμη δυσκολότερη θέση» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στα σύνορα της χώρας, όπου διεξάγεται ένας ανταρτοπόλεμος στον Έβρο μεταξύ προσφύγων και μεταναστών με τα ΜΑΤ ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «οι κανόνες με τους οποίους μπορεί να περάσει κάποιος τα σύνορα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένοι. Αυτοί πρέπει να εφαρμόζονται. Δεν χρειάζονται κινήσεις εντυπωσιασμού. Αυτό που χρειάζεται είναι μια λελογισμένη και σαφής πολιτική και απέναντι στην Τουρκία η οποία πρέπει να καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα και όχι να «σπαταράει» επειδή δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα γι΄αυτή στη Συρία. Ο κ. Παππάς ήταν έντονα επικριτικός προς την κυβέρνηση και στο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής λέγοντας έχουμε μια οπισθοδρόμηση η οποία προέκυψε από την αδράνεια των πρώτων μηνών. «Τρέξανε εξελίξεις στις οποίες η Ελλάδα δεν ήταν συμμέτοχος πολύ δε περισσότερο δεν ήταν συνδιαμορφωτής» σημείωσε ο κορυφαίος υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στην οικονομία ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση δημοσιονομικού χώρου μέσα από την αξιοποίηση του αποθέματος του «μαξιλαριού». «Είχαμε δυστυχώς ένα φρενάρισμα στην αγορά και ειδικά και ειδικά στην επαρχία της τάξεως του 30-40%, το μέρισμα το οποίο δεν καταβλήθηκε, έλειψε και από την τσέπη των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν τονώθηκαν, αντίθετα υποχώρησαν οι τοπικές αγορές. Η πρότασή μου για την αξιοποίηση του μαξιλαριού για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου είναι ακόμη πιο επίκαιρη από τότε που εμείς τη δρομολογήσαμε τον περασμένο Μάιο» τόνισε ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι αυτή τη στιγμή ένα μέτρο ανάσχεσης των αρνητικών επιπτώσεων που ήδη βλέπουμε στην ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στο κομμάτι των επενδύσεων στο οποίο είχε επενδύσει αρκετά προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι απαιτείται ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική στη χώρα η οποία δεν υπάρχει. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακάμψουν οι επενδύσεις όταν κάποιος παγώνει τα μεγάλα έργα. Για παράδειγμα έχουμε υστέρηση στην εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Έχει παγώσει ο Ε65, η Πατρών – Πύργου, έχει παγώσει το μετρό της Θεσσαλονίκης, η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας, έχει παγώσει ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης. Έργα τα οποία όχι μόνο θα διαμορφώσουν συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αυξήσουν τη συνολική παραγωγικότητα της οικονομίας. Δεν μπορούμε να δούμε ανάκαμψη, επειδή ο υπουργός ανάπτυξης κάνει ότι κυνηγάει τρεις ή τέσσερις οι σημειακές επενδύσεις οι οποίες είναι μάλιστα όλες στον τουρισμό, σημείωσε, ασκώντας έντονη κριτική και ειδικά για το έργο του ελληνικού το οποίο δεν φαίνεται να προχωρά με την απαιτούμενη ταχύτητα. «Στο θέμα αυτό ακούσαμε πολλές ανοησίες και υπερφίαλες εξαγγελίες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ο κ. Παππάς επισκέφθηκε την περιοχή του Αλμυρού σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Παράλληλα είχε συνάντηση περίπου μιας ώρας με τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο και τους συνεργάτες του, με αντικείμενο την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα ανοιχτά αναπτυξιακά έργα και τα έργα υποδομής της περιοχής. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να έχουν μια παραγωγική συνεργασία για την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του κ. Παππά στην ταβέρνα «Ούτας» όπου το ίδιο βράδυ η τοπική οργάνωση έκοψε την πίτα της, με τη συμμετοχή εκατοντάδων φίλων και μελών του κόμματος. Ο κ. Παππάς χαιρέτησε και μίλησε με πολλά μέλη, ενώ εξήρε την δουλειά του συντονιστή Χρήστου Τσιοκάρα, του Ρίζου Πάντζιου και των υπόλοιπων στελεχών της τοπικής οργάνωσης του Αλμυρού, για το γεγονός ότι ενέγραψαν το τελευταίο διάστημα περίπου 85 άτομα, σημειώνοντας ότι σε επίπεδο ποσοστών είναι υπόδειγμα για την διεύρυνση του κόμματος στην κοινωνία.

Το παρών στην εκδήλωση της τ.ο. έδωσαν οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας, ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλλής, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού Στέργιος Κοντογεωργάκης, στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και πολλοί φίλοι και μέλη του κόμματος.

magnesianews.gr