Εκλεισε με ικανοποίηση, όπως όλα δείχνουν, ο πρώτος κύκλος τακτικών πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Easy Jet, η οποία το περασμένο καλοκαίρι συνέδεσε το Λονδίνο με τη Νέα Αγχίαλο.
Η εταιρεία φαίνεται ότι όχι μόνο σχεδιάζει να επεκτείνει τα δρομολόγια την επόμενη τουριστική περίοδο, αλλά και να συνδέσει την Κεντρική Ελλάδα με έναν ακόμη προορισμό της Μ. Βρετανίας. Με στελέχη της Easy Jet συναντήθηκε στη μεγάλη τουριστική έκθεση στο Λονδίνο, World Travel Market 2018, που πραγματοποιήθηκε 5 – 7 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και όπως ανακοινώθηκε «συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης των δρομολογίων Gatwick - Νέας Αγχιάλου την επόμενη τουριστική περίοδο όπως επίσης το ενδεχόμενο προσθήκης και νέου δρομολογίου που θα συνδέει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με έναν ακόμη προορισμό της Μ. Βρετανίας».
 Ο περιφερειάρχης ήταν επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην έκθεση και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, στους οποίους παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και τις δυνατότητες της περιοχής.
Συνεντεύξεις ο Κ. Αγοραστός έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου «London Greek Radio», καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1 Satellite». Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα brands της Θεσσαλίας, στην κατά γενική ομολογία επιτυχημένη καμπάνια τουριστικής προβολής mythessaly που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ με τη σειρά του ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι σε κουίζ του σταθμού σχετικά με το πιο δημοφιλές μέρος στην Ελλάδα, η δημοφιλέστερη απάντηση ήταν τα Μετέωρα. Τέλος ο κ. Αγοραστός, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην αγγλική πρωτεύουσα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μerton (Wimbledon) του Λονδίνου Σ. Αλαμπρίτη και παρευρέθηκε στα εγκαίνια αθλητικού κέντρου της περιοχής (Modern Leisure Centre).

taxydromos.gr