Το 1/3 του πληθυσμού της Μαγνησίας είναι πλήρως εμβολιασμένο και με τις δύο δόσεις, ενώ χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αύξηση κρουσμάτων στη χερσαία Μαγνησία, με τις νέες μολύνσεις να ανέρχονται σε 18.
Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί στη χερσαία Μαγνησία 59.871 άτομα. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 79.000 άτομα. Στις Σποράδες έχουν εμβολιαστεί 7.600, σε πληθυσμό 14.500 κατοίκων.
Η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στα άτομα άνω των 40 ετών οδήγησε σε μεγάλη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες, με την προσοχή να στρέφεται αυτή την περίοδο στα άτομα ηλικίας 18-39 ετών. Το τελευταίο διάστημα, πέραν του 75% των θετικών περιστατικών που ανιχνεύονται από τα τεστ είναι άτομα κάτω των 40 ετών, εκ των οποίων το 43% είναι άτομα ηλικίας 18-39, χωρίς εμβολιαστικό ιστορικό. Η διάμεση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 54 έτη και ποσοστό 100% των ατόμων (10 ασθενείς) που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους το συντομότερο, αξιοποιώντας έτσι το όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για έξοδο από την υγειονομική κρίση. Πιθανό πισωγύρισμα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, τους εργαζόμενους, την οικονομία, τον τουρισμό και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το Νοσοκομείο του Βόλου λειτουργεί με 9 εμβολιαστικές γραμμές και σηκώνει ένα τεράστιο βάρος αλλά όλοι ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους σε λιγότερο από τα τρία λεπτά», τόνισε ο διοικητής κ. Ντόκος.

e-thessalia.gr