Το παιχνίδι με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) κινδυνεύει να το πληρώσει ακριβά 52χρονος Βολιώτης, που χθες απολογήθηκε στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισής του φέρεται να υποστήριξε ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην ανάκριση ο 52χρονος. Ο Βολιώτης αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους να εμφανίζεται κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και να μην εξέλθει από τη χώρα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο 52χρονος, που είναι άγαμος και εργάζεται σε υπηρεσία φύλαξης βιομηχανίας της περιοχής, φέρεται να υποστήριξε ότι του αρέσει να χρησιμοποιεί drone, ότι το πέταξε πάνω από το πολεμικό πλοίο γιατί του αρέσει το χόμπι, ωστόσο, φαίνεται πως δεν υπολόγισε τα συστήματα ασφαλείας και προειδοποίησης του θηριώδους αμερικανικού αποβατικού, που δύναται να μεταφέρει 3.000 πεζοναύτες, αμφίβια οχήματα και ελικόπτερα.
«Δεν περίμενα πως θα με ανακάλυπταν, ήταν μια απερισκεψία», φέρεται να δήλωσε ο 52χρονος, στο κινητό τηλέφωνο του οποίου δεν βρέθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο από το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Άρλινγκτον», που είναι ελλιμενισμένο στον Βόλο, στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις.
Ο 52χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης διότι χρησιμοποίησε τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος (drone), το οποίο έκανε πτήσεις πάνω από το αμερικανικό πολεμικό σκάφος «USS Arlington», που είναι ελλιμενισμένο στον Βόλο, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης των ελληνικών και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στον Παγασητικό κόλπο. Ο 52χρονος συνελήφθη από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου. Ειδικότερα, από τους Αμερικανούς έγινε αντιληπτή η ύπαρξη ενός συστήματος μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) το οποίο εκτελούσε μη εξουσιοδοτημένη πτήση στον εναέριο χώρο άνωθεν και περιμετρικά του πλοίου και σε κοντινή απόσταση. Από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Βόλου εντοπίστηκε εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού ο χειριστής του drone, ο οποίος συνελήφθη. Κατηγορείται για κακουργηματική κατασκοπεία που επισείει ποινές μέχρι και δεκαετούς κάθειρξης…

e-thessalia.gr