Ήσσονος σημασίας θεώρησαν οι νεαροί χθες κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Μονομελές Ανηλίκων το γεγονός πως ο ένας 15χρονος «πήρε για κρεβάτι» το οδόστρωμα του Περιφερειακού στο ύψος με την Ιωλκού, στις 13 Μαΐου, ενώ άλλοι δύο συνομήλικοι φίλοι του τον κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να ανεβάσουν ύστερα το βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα. Και οι τρεις 15χρονοι απαλλάχθηκαν από το Δικαστήριο για την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνίας, ενώ η δικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, τους τα «έψαλε» προειδοποιώντας τους να μην επαναλάβουν την παραπάνω πράξη. 

Η εισαγγελέας ανηλίκων στην πρότασή της ζήτησε να καταδικαστεί ο 15χρονος που ξάπλωσε στον δρόμο, αλλά να αθωωθούν οι άλλοι δύο, γιατί στέκονταν στην άκρη του δρόμου και δεν προέκυψε ότι είχαν βιντεοσκοπήσει τον φίλο τους που ήταν ξαπλωμένος στο δρόμο, συνεπώς δεν είχαν συμμετοχή στην πράξη.

Απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους, ανέφερε πως εύκολα θα μπορούσε να προκύψει κάποιο τροχαίο ατύχημα ή ακόμα και δυστύχημα σε περίπτωση που εκείνη την ώρα διέσχιζε τον περιφερειακό κάποιος οδηγός ο οποίος θα ήταν μεθυσμένος και ως εκ τούτου θα είχε μειωμένα αντανακλαστικά.

Ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να έκανε λόγο για παρόρμηση της στιγμής και θέλοντας ταυτόχρονα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η πράξη του ήταν προσχεδιασμένη, ισχυρίστηκε πως δεν είχε ακούσει από άλλους το συγκεκριμένο «παιχνίδι». Παράλληλα οι νεαροί δεν φάνηκαν να αντιλαμβάνονται πως προέβησαν σε κάτι επικίνδυνο, εκτιμώντας πως το περιστατικό δεν ήταν κάτι το σοβαρό, χωρίς μάλιστα να ζητήσουν συγγνώμη από το Δικαστήριο. Τελικά ο 15χρονος κρίθηκε αθώος λόγω του ότι ο δρόμος εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν άδειος και δεν περνούσε κάποιο όχημα, με συνέπεια να μην τελεστεί η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, όπως και οι άλλοι δύο 15χρονοι για τους οποίους δεν προέκυψε η τέλεση κάποιας αξιόποινης ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές αναβλήθηκε η δίκη των γονέων των τριών μαθητών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η οποία προσδιορίστηκε για την 1η Μαρτίου 2023 για την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, καθώς ο γονέας του ενός παιδιού ήταν ασθενής και είχε κώλυμα να παραστεί στη δίκη.

Συνελήφθησαν γρήγορα

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 11 τη νύχτα στον περιφερειακό στη διασταύρωση με την Ιωλκού κοντά σε ένα καφέ. Ο ένας 15χρονος, ξάπλωσε στη μέση του δρόμου και οι δύο φίλοι του οι οποίοι βρισκόταν στο διάζωμα κρατώντας κινητά τηλέφωνα ήθελαν να «απαθανατίσουν» τόσο τον φίλο τους, όσο και την ενδεχόμενη αντίδραση των οδηγών που περνούσαν.

Η Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Τροχαίας Βόλου, κινητοποιήθηκε αμέσως μετά από καταγγελίες περαστικών για το επικίνδυνο «παιχνίδι» των ανήλικων, που μπορούσε να τους κοστίσει τη ζωή και προχώρησε στη σύλληψη των τριών μαθητών. Εκτός από τους ανήλικους, συνελήφθησαν και οι γονείς των τριών παιδιών ηλικίας 40, 50 και 53 ετών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας το Σάββατο 14 του μήνα ο οποίος τους άφησε ελεύθερους και όρισε δικάσιμο σε βάρος τους με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

e-thessalia.gr