Τέλος στην αναμονή αυτών που θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά μπαίνει από αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου, όπου, μια εβδομάδα μετά την Κρήτη, αίρονται οι περιορισμοί των μετακινήσεων -από και προς- και στα υπόλοιπα νησιά της χώρας.

Την αισιοδοξία τους ότι η τουριστική χρονιά δεν θα χαθεί, αλλά με συντονισμένες προσπάθειες όλων, θα αφήσει ένα θετικό πρόσημο, οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στις Σποράδες, μαζί με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά, ξεκινούν από την Δευτέρα τη δική τους μάχη, αλλά σε αχαρτογράφητα νησιά.

Ξενοδόχοι, εστιάτορες και εν γένει επαγγελματίες, μαζί με τους δήμους, περιμένουν από αύριο Δευτέρα, 25 Μαίου, το «άνοιγμα» των νησιών, την ελεύθερη μετακίνηση και την εμφάνιση των πρώτων «μη ντόπιων» στα νησιά τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δήμαρχοι Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης με κοινό βηματισμό προετοιμάζονται να «κολυμπήσουν στα βαθιά» και είναι αποφασισμένοι να διαθέσουν χρήματα για ιατρικό εξοπλισμό, για ενεργοποίηση αντιμετώπισης ακόμη και έκτακτων περιστατικών, αγορά της ειδικής κάψουλας που θα μπορεί να μεταφέρει τον κάθε ασθενή με covid-19 στα μεγάλα νοσοκομεία του Βόλου ή της Λάρισας και φυσικά την τήρηση κάθε αναγκαίου, αλλά και ασφαλούς μέτρου, για την αποφυγή κρουσμάτων από κορονοιό.

Οι πληρότητες των πλοίων από το λιμάνι του Βόλου, το πρώτο διάστημα θα είναι στο 50%,αλλά στη συνέχεια θα αυξηθούν αν όλα πάνε καλά και στη συνέχεια θα αυξηθούν και τα δρομολόγια από τον Βόλο. Καθοριστικό όλων όμως θα είναι και το άνοιγμα του αεροδρομίου της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» για απ’ ευθείας πτήσεις από το εξωτερικό που θα προέρχονται από ασφαλείς επιδημιολογικά χώρες.

Το «πράσινο φως» αναμένουν και οι ξενοδόχοι που ήδη ετοιμάζονται για το σταδιακό άνοιγμα των μεγάλων και μικρών μονάδων, με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα αφού αρκετά καταστήματα έχουν ανοίξει στην Σκιάθο στον πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη για να δώσουν τον πρώτο καλοκαιρινό τόνο στην ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος στις Σποράδες.

Οι δήμαρχοι Σκιάθου και Σκοπέλου, τόνισαν ότι οι παραλίες στις Κουκουναριές και στα Μάραθα-Σκιάθος Παλλάς στην Σκιάθο, αλλά και στην Αντρίνα της Σκοπέλου κατάφεραν και φέτος να πάρουν την γαλάζια σημαία και περιμένουν τον κόσμο για να απολαύσει το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι στις περίφημες παραλίες των νησιών.

in.gr