Ελάχιστοι είναι μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί που έχουν κληθεί από την αρμόδια επιτροπή για να μεταβούν σε κάποια δομή και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Συνολικά και από τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν ενδιαφερθεί πάνω από 1.200 εκπαιδευτικοί, αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, πρέπει να περιμένουν αρκετές μέρες για να κάνουν το πολυπόθητο εμβόλιο.
Από την περασμένη Παρασκευή μπορούν να ειδοποιούνται οι εκπαιδευτικοί για να κάνουν το εμβόλιο, αλλά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος, «μέχρι στιγμής ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν ειδοποιηθεί για να εμβολιαστούν. Προς το παρόν ειδοποιούνται εκπαιδευτικοί ηλικίας άνω των 59 ετών. Και προφανώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για να ειδοποιηθούν, καθώς μέσα από τη δεξαμενή των διαθέσιμων εμβολίων θα εξυπηρετούνται οι εκπαιδευτικοί. Ασφαλώς και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους συναδέλφους για να κάνουν το εμβόλιο, αλλά προς το παρόν θα πρέπει να περιμένουν».
Αναίρεσαν 20 το αίτημα για συνταξιοδότηση
Περίπου 20 εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης αναίρεσαν την απόφασή τους να υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση. Η προθεσμία λήγει αυτές τις μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τις 92 αιτήσεις για συνταξιοδότηση, αναμένεται να μην ισχύσουν τουλάχιστον οι έντεκα, αφού οι ενδιαφερόμενοι αναίρεσαν την απόφασή τους, ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τις 99 αιτήσεις τουλάχιστον οι εννιά θα αναιρεθούν. Πάντως ακόμη και έτσι ο φετινός αριθμός των αιτήσεων για σύναξη είναι πολύ υψηλός και δείχνει μια τάση φυγής από το δημόσιο.
Ανακοίνωση συλλόγου εκπαιδευτικών
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «δε συμμετείχε με εκπρόσωπό του στη διαδικτυακή εκδήλωση του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στις 24/3/21 με εισηγητές τον κ. Γαβρόγλου και την κ. Ζωγραφάκη».

e-thessalia.gr