Στο εξώφυλλο της Athens Voice για την παρούσα εβδομάδα του Μαΐου, φιγουράρει το σκίτσο του Σωτήρη Τσιόδρα, το οποίο φιλοτέχνησε ο Βολιώτης εικαστικός Σταμάτης Λάσκος. Ο λοιμωξιολόγος που «μπαίνει» εδώ και δύο και πλέον μήνες καθημερινά στα σπίτια όλων, έγινε έργο τέχνης από τα χέρια και τη ματιά του Βολιώτη καλλιτέχνη , ο οποίος μίλησε στην αθηναϊκή εφημερίδα για την πρόταση αυτή που δέχτηκε, αλλά και για τις ημέρες της καραντίνας.

Αυτό είναι το δημοσίευμα της Athens Voice όπως και το σκίτσο του Βολιώτη καλλιτέχνη.

«Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, μέσα από τη ματιά του Σταμάτη Λάσκου, ενός χαρισματικού νέου ζωγράφου με διεθνείς συνεργασίες, πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του νέου αφιερωματικού τεύχους της ATHENS VOICE, στις δύσκολες μέρες που ζήσαμε ως χώρα την περίοδο του lockdown.

Από την ΑΣΚΤ στη συνεργασία με τη Jordan Nike Inc. και από το Παρίσι εκεί που ξεκίνησε να ζωγραφίζει, στον Βόλο, ο Σταμάτης Λάσκος έχει εκθέσει τα έργα του σε παριζιάνικες γκαλερί, τοίχους μητροπόλεων, στις σελίδες του New Yorker που έχει εικονογραφήσει, σε εξώφυλλα hip hop άλμπουμ. Η έκθεσή του «Ασύμβατες Τροχιές» ακυρώθηκε εξαιτίας της καραντίνας, όμως ο ίδιος αποφάσισε να αντιμετωπίσει την περίοδο της απομόνωσης, την περίοδο του «Μένουμε Σπίτι», δημιουργώντας. Στέλνοντας το σχέδιό του για το νέο εξώφυλλό μας, φρόντισε να προσθέσει και τις σκέψεις του για αυτό.

Τι σκέφτηκες όταν σου προτάθηκε να σχεδιάσεις το εξώφυλλο της Athens Voice;

Χάρηκα όταν μου έγινε η πρόταση να σχεδιάσω για ένα έντυπο που παρακολουθώ και εκτιμώ πολλά χρόνια.

magnesianews.gr