Στους 58 ανέρχονταν χθες οι συμπολίτες που νοσηλεύονταν στις δύο Κλινικές Covid στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης και στη ΜΕΘ. Χθες στη Μαγνησία καταγραφήκαν 138 κρούσματα, πάλι πολύ υψηλός αριθμός που δείχνει τη διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα.
Το τέταρτο κύμα έχει επιστρέψει δριμύτερο και οι νοσηλευόμενοι από τον κορωνοϊό αυξάνονται συνεχώς.
Οι γιατροί επισημαίνουν πως η συντριπτική πλειονότητά των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.
Η κατάσταση αρχίζει και δυσκολεύει, καθώς στη ΜΕΘ από τις οκτώ κλίνες είναι γεμάτες οι έξι. Πιο συγκεκριμένα νοσηλεύονται διασωληνωμενοι ένας 40χρονος, ένας 48χρονος, ένας 58χρονος, ένας 73χρονος, μια 54χρονη και μία 60χρονη. Όπως αναφέρουν οι γιατροί, όλοι τους είναι ανεμβολίαστοι.
Εδώ και τέσσερις μέρες η ΜΕΘ για τον κορωνοϊό διαθέτει πλέον οκτώ κλίνες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς έρχονται περιστατικά και από άλλες πόλεις.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες κλινικές, καθώς πέντε άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης, 35 στη Β’ Κλινική Covid και δώδεκα στη Γ’ Κλινική Covid.
Ο υπεύθυνος της Κλινικής Covid του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαράλαμπος Μάνδρος σημείωσε πως οι νοσηλευόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, από τη μια είναι οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες και κάποιοι από αυτούς διασωληνώνονται. Από την άλλη είναι οι νεότεροι ηλικίας 30-70 ετών που είναι επίσης ανεμβολίαστοι και ανάλογα με τις αντοχές του οργανισμού τους επηρεάζονται από τον ιό.

e-thessalia.gr