Κινητοποίηση σήμανε στις υπηρεσίες της Μαγνησίας την τελευταία εβδομάδα, μετά από καταγγελία γειτόνων ότι σε παλιό διώροφο σπίτι στην οδό Καραμπατζάκη έχουν βρει καταφύγιο 10-15 άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας, καθώς το σπίτι δεν έχει ούτε νερό και κάνουν την φυσική τους ανάγκη, στον εξωτερικό χώρο…

Στις αρχές του μήνα έγινε αίτηση περιοίκων στην Εισαγγελία Βόλου για το πρόβλημα που υπάρχει με την επισήμανση, ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους σε παλιό σπίτι που δεν κατοικείται από τον ιδιοκτήτη του, στην οδό Καραμπατζάκη, με «πρόσοψη» στον πεζόδρομο, έχουν βρει καταφύγιο και μένουν 10-15 Πακιστανοί. Επειδή το σπίτι δεν έχει τρεχούμενο νερό, οι γείτονες καταγγέλλουν ότι οι «ένοικοι» κάνουν την ανάγκη τους στον εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να μυρίζει έντονα η γειτονιά, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Άμεσα ο εισαγγελέας έστειλε επείγον έγγραφο στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για αυτοψία στο χώρο, στο Δήμο Βόλου, για να καθαρίσει το χώρο, με κοινοποίηση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για έλεγχο τυχόν παραβάσεων και συνδρομή στις δύο υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αλλοδαποί είδαν την Αστυνομία, την περασμένη εβδομάδα, εξαφανίστηκαν φοβούμενοι τη σύλληψή τους.

Έγινε η αυτοψία του Υγειονομικού και ο καθαρισμός από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις, αφενός διότι οι αλλοδαποί είχαν φύγει, αφετέρου διότι αδίκημα θεωρείται μόνο η παράνομη είσοδος και όχι η παράνομη παραμονή στη χώρα και σε βάρος του αλλοδαπού μπορεί να γίνει μόνο επαναπροώθηση στη χώρα καταγωγής του, χωρίς άλλες κυρώσεις.

Ωστόσο αφότου έγινε αυτοψία και το σπίτι καθαρίστηκε, αλλοδαποί θεάθηκαν και χθες το μεσημέρι σε τραπέζι με καρέκλες που έχουν στήσει δίπλα από την είσοδο του σπιτιού και έξω από το παράθυρο, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να αισθάνονται ότι τίποτα δεν άλλαξε με την κινητοποίηση των υπηρεσιών.