«Έφοδο» στο εμβολιαστικό κέντρο του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, έκανε χθες το πρωί ο εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, για να διαπιστώσει τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών, προς εφαρμογή εγκυκλίου του εισαγγελέα Αρείου Πάγου να γίνεται έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 χθες το πρωί ο εισαγγελέας υπηρεσίας Βάιος Παπαϊωάννου, έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, συνοδευόμενος από τον διοικητή Γιάννη Ντόκο και διαπίστωσε τις συνθήκες εμβολιασμού των πολιτών και να ενημερωθεί για τη διαδικασία.
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας φέρεται να διαπίστωσε πως υπάρχει καλή οργάνωση και διαφάνεια στο Εμβολιαστικό Κέντρο, με τον κάθε νοσηλευτή να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και τι πρωτόκολλα θα πρέπει να ακολουθήσει. Παράλληλα τόσο από τον διοικητή του Νοσοκομείου, όσο και από τον υπεύθυνο γιατρό εξηγήθηκε στον εισαγγελικό λειτουργό η όλη διαδικασία από τον εμβολιασμό, μέχρι και την καταχώρηση των στοιχείων του πολίτη που εμβολιάζεται και δεν φάνηκε να υπάρχει περίπτωση παρατυπίας.
Κατά την επίσκεψη, επισημάνθηκε η άψογη συνεργασία μεταξύ των υπευθύνων του Νοσοκομείου και τονίστηκε πως από εδώ και στο εξής θα δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος και Εισαγγελίας, ώστε σε περίπτωση που οι διοικούντες διαπιστώσουν κάτι ύποπτο στη διαδικασία, να ενημερώσουν άμεσα τον εισαγγελέα, καθώς, όπως υπογραμμίστηκε, πρόκειται για καταστάσεις που κάνουν κακό στη δημόσια υγεία.
Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η Εισαγγελία του Βόλου δίνοντας βαρύτητα στο θέμα, ενώ οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν και να επεκταθούν και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στη Μαγνησία, με στόχο να υπάρχει αξιοπιστία στο σύστημα καταγραφής δεδομένων των εμβολιασμών, από τον πρώτο μέχρι και το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.

magnesianews.gr