Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία και στην ιατρική κοινότητα η είδηση για την απώλεια από παθολογικά αίτια της ψυχιάτρου Ζωής Νασίκα που δεν κατόρθωσε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες γιατρών και τις προσευχές συγγενών και φίλων.

Η Ζωή Νασίκα, κόρη του  Κωνσταντίνου Νασίκα Επιθεωρητή Τελωνείων της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και της Μαίρης Κουβάτα – Νασίκα, γεννήθηκε το 1967 στη Θεσσαλονίκη όπου και έζησε τα πρώτα της χρόνια. Με την εγκατάσταση της οικογένειάς της στο Βόλο αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιάτρου και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge για τέσσερα χρόνια ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Εργάστηκε με προσωπική της επιλογή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αρχικά στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη συνέχεια στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και ανέλαβε τη διεύθυνση ως Συντονίστρια Διευθύντρια του Α΄ τμήματος Βραχείας Νοσηλείας.

Ήταν παντρεμένη με τον Ιωάννη Νηματούδη, καθηγητή Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου ζούσαν διατηρώντας ενεργή τη σχέση με το Βόλο που επισκεπτόταν συχνά για να συναντηθεί με τη μητέρα και την οικογένεια της αδελφής της δικηγόρου Λώρας Νασίκα καθώς και με συγγενείς και φίλους.

Με την αγάπη της στην ιατρική επιστήμη που υπηρετούσε έδινε «το παρών» σε επιστημονικές συναντήσεις και συνέδρια προάγοντας νέα δεδομένα στη ψυχιατρική παράλληλα με άλλες ποικίλες δραστηριότητες κοινωνικού και κοινωφελούς ενδιαφέροντος.

Την χαρακτήριζε πάντα η προσφορά σε όλους μέχρι και την τελευταία της στιγμή με τη δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στις 11.00΄  στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Θεσσαλονίκη (Μητρόπολη Θεσσαλονίκης) . Η ταφή θα γίνει στο νέο Κοιμητήριο του Βόλου στις 16.00΄.

magnesianews.gr