Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο κορωνοϊός δείχνει το «σκληρό» του πρόσωπο στους νέους, καθώς χθες οδηγήθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου για διασωλήνωση ένας 44χρονος ανεμβολίαστος. Χθες, 6 μολύνσεις που καταγράφηκαν 25από τα rapid tests αφορούσαν ηλικίες από 20 μέχρι 43 ετών.
Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο για τις εισαγωγές νέων ανθρώπων στη ΜΕΘ καθώς σε αντίθεση με το πρώτο και δεύτερο κύμα της πανδημίας που χτυπούσε ηλικιωμένους , τώρα ο ιός χτυπά νέους ανθρώπους στους οποίος προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και χρειάζεται να νοσηλευτούν σε εντατική μονάδα.
Δεν είναι ο μόνος νέος άνθρωπος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται σε σοβαρότερη κατάσταση από εκείνους που νοσηλεύονται στην κλινική.
Νοσηλεύονται και 30αρηδες και 36αρηδες γεγονός που σημαίνει πως έχει αυξηθεί η βαρύτητα των συμπτωμάτων και έχει χαμηλώσει και ο μέσος όρος ηλικίας. Δηλαδή ο ιός είναι πλέον πιο ισχυρός, προκαλεί μεγαλύτερες και σοβαρότερες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό και γι’ αυτό πλήττονται και νέοι στην ηλικία άνθρωποι και είναι πιο δύσκολο να καταπολεμηθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του πανεπιστημιακού, τα ενεργά κρούσματα στη χερσαία Μαγνησία είναι 225 και στις Σποράδες 61.

e-thessalia.gr