Tη συνέχιση των διαδικτυακών μαθημάτων τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου, αποφάσισε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Μαγνησίας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέλευσης. Τα φροντιστήρια θα είναι ανοιχτά από τις 11 Μαΐου, τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, για να συνεχίσουν την διοικητική τους λειτουργία, ωστόσο τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Ο Σύλλογος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τη στάση του ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με τη διάδοση του Covid-19.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το αποτέλεσμα της συνέλευσης:
Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Μαγνησίας έχοντας έντονο το αίσθημα ευθύνης ως προς την δημόσια υγεία, ακολουθήσαμε τις οδηγίες της πολιτείας και αναστείλαμε την λειτουργία των φροντιστηρίων μας, καλύπτοντας τις ανάγκες των μαθητών μας διαδικτυακά. Όλοι μαζί, σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια εξασφαλίσαμε πρωτίστως την υγεία της κοινωνίας μας, αλλά και την κανονικότητα των μαθητών μας και την αδιάλειπτη εκπαιδευτική τους πορεία.
Βρισκόμαστε πλέον σε μια πλεονεκτική θέση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που όμως πρέπει να ενταχθούμε σε μία νέα καθημερινότητα, με περισσότερους βαθμούς ελευθερίας και με μεγαλύτερη ατομική και συλλογική ευθύνη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
• Ως πολίτες συνεχίζουμε να συντελούμε στην διατήρηση της δημόσιας υγείας
• Ως εkπαιδευτικοί διδάσκουμε με την υπεύθυνη στάση μας, τον τρόπο που πρέπει να σκέφτονται και να ενεργούν οι μαθητές μας
• Η χρονική απόσταση από τις 11 Μαΐου έως την διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων δεν αφήνει περιθώριο για κανέναν μαθητή ή καθηγητή να νοσήσει ή να μπει σε καραντίνα, ακόμα και αν πρόκειται για μια ελαφριά ίωση
• Η υγεία των μαθητών μας είναι πιο σημαντική απο κάθε οικονομική επένδυση
• Η ισχυρή σύσταση του Υπουργείου Παιδείας είναι για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα
• Η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φροντιστών και Εκπαιδευτικών Ελλάδας κινείται στην ίδια κατεύθυνση
Αποφασίσαμε ομόφωνα στην συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, τη διατήρηση των διαδικτυακών μαθημάτων, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου. Τα φροντιστήρια θα είναι ανοιχτά απο τις 11 Μαΐου τηρώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, για να συνεχίσουν την διοικητική τους λειτουργία, ωστόσο τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου μας να τηρήσουν το πλαίσιο διαδικτυακής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην υγεία των μαθητών μας, απορρίπτοντας κάθε πιθανό και απίθανο ρίσκο. Η ίδια σύσταση απευθύνεται και στα άλλα μικρότερα φροντιστήρια που δεν ανήκουν στο σύλλογο μας.
Σημαντική συμβολή θα αποτελέσει και η κατανόηση από την πλευρά των γονέων και η ταύτισή τους με το παραπάνω πλαίσιο.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν στη διάδοση του Covid-19, θα επανεξετάσουμε τη στάση μας.

e-thessalia.gr