Τις συμβάσεις τεσσάρων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. € περίπου, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως υποδομές στο οδικό δίκτυο, την μέτρηση της ρύπανσης και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πρόκειται για τα έργα οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρου στην Παιδόπολη Αγριάς, προϋπολογισμού 392.000 €, εργολαβία αποκατάστασης οδοστρωμάτων στο Ν. Πήλιο, ύψους ενός εκατομμυρίου €, την ενίσχυση του υδραγωγείου στο Στάφυλο Σκοπέλου προϋπολογισμού 108.000 € και τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης ψύξης στο Ιερό Ναό Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη, ύψους 20.000 €.
Για τα ρέματα είπε ότι παρότι μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί στην Περιφέρεια αρκετά χρήματα, η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα υπουργεία εξασφάλισε χρήματα για διευθετήσεις και καθαρισμούς.
Αποκαταστάσεις και δύο ακόμη κόμβοι
Παράλληλα, είπε θα γίνει αποκατάσταση των παράδρομων της οδού Λαρίσης με εργολαβία ενός εκ. €. «Σήμερα οι υπηρεσίες μας έκαναν αυτοψία στον δρόμο προς Αθήνα, εκεί όπου θα γίνει ο κόμβος της Μπουρμπουληθρας για να διερευνήσουν αν χρειάζεται βελτίωση ο δρόμος», τόνισε και πρόσθεσε όυις μελετάται η δημιουργία ακόμα δύο κυκλικών κόμβων, στη Χρυσή Ακτή Παναγίας και στη Μεγάλη Βελανιδιά.
Επιπλέον ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι δημοπρατήθηκε η αποκατάστασης ενός κομματικού στην οδό Λαρίσης όπως και το έργο επισκευής των παράδρομων στο κομμάτι που βγαίνει στην Εθνική οδό. Επιπλέον οι υπηρεσίες της Περιφέρειας μελετούν την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη στο Νότιο Πήλιο κάνουμε ένα έργο ενός εκ. € για να συντηρήσουμε τον δρόμο. Ένα έργο που προστίθεται στα άλλα 30 εκ. € για το Πήλιο όπου κάνουμε παρεμβάσεις. «Στην ουσία κάνουμε τον δρόμο από την αρχή με μελέτες και ασφαλή έργα. Έργα πρωτόγνωρα για το Πήλιο που δεν έχουν γίνει ξανά μέχρι σήμερα», ανέφερε.
Ο περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς παράγοντες της Μαγνησίας να συμπορευτούν με αίτημα τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας από τα αρμόδια υπουργεία, για αποκαταστάσεις ζημιών και τη δρομολόγηση νέων έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ευθύνες στο υπουργείο για νέο σταθμό μέτρησης
Ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο επέρριψε ο κ. Αγοραστός για το γεγονός ότι καθυστερεί χαρακτηριστικά η προμήθεια ακόμη ενός σταθμού μέτρησης της αερορύπανσης, τόνισε ότι πρέπει να αντικατασταθεί και το software στον ήδη λειτουργούντα σταθμό, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Περιφέρειας και την περίοδο της καραντίνας και διαχρονικά, δεν τίθεται θέμα αερορύπανσης στην πόλη, ενώ πρόσθεσε ότι τα στοιχεία της αερορύπανσης θα δίνονται στη δημοσιότητα κάθε 3-4 μήνες.
Πέντε μονάδες του ΕΟΔΥ στη Μαγνησία
Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Κ. Αγοραστός είπε ότι στη Θεσσαλία θα έρθουν σταδιακά έξι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο νομό Λάρισας, τέσσερις στη Μαγνησία, τρεις στα Τρίκαλα και τρεις στην Καρδίτσας και μια στις Σποράδες για να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για πιθανά κρούσματα κορωνοϊού.
«Απαιτείται, ταχύτητα και συνεργασία. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον ιό αλλά και να προφυλασσόμαστε», ήταν η δήλωσή του.

magnesianews.gr