Έσπασε με τη γροθιά του το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) τράπεζας στη Σκιάθο και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πράγματος τοποθετημένου σε δημόσιο χώρο.
Πρόκειται για 29χρονο Έλληνα, κάτοικο Σκιάθου, που εκπροσωπήθηκε χθες διά πληρεξουσίου δικηγόρου και ο οποίος κρίθηκε ένοχος και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, αλλά χωρίς ελαφρυντικά.
Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 19 Ιανουαρίου 2020 στο νησί του Παπαδιαμάντη, όταν ο 29χρονος φέρεται να χτύπησε με τα χέρια του το ΑΤΜ της τράπεζας, προκαλώντας φθορές. Μάρτυρας υπεράσπισης φέρεται να κατέθεσε η σύζυγος του αδερφού του, που φέρεται να υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είναι καλός άνθρωπος, αλλά το ΑΤΜ είναι 20ετίας, με παλιάς τεχνολογίας οθόνη. Διαμαρτύρονταν μάλιστα οι συναλλασσόμενοι ότι δεν έβλεπαν στην οθόνη και δεν μπορούσαν να καταθέσουν ή να κάνουν αναλήψεις χρημάτων. Μάλιστα ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε προσπαθήσει δύο φορές πριν το επεισόδιο, να κάνει ανάληψη χρημάτων, αλλά δεν τα είχε καταφέρει, με αποτέλεσμα την τρίτη να σπάσει την οθόνη. Πάντως η οθόνη αντικαταστάθηκε κατόπιν από την τράπεζα… Υπάλληλος της τράπεζας, εκείνη την περίοδο, φέρεται εξάλλου να κατέθεσε, ότι αφού καταστράφηκε η οθόνη, δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, με αποτέλεσμα η οθόνη να αντικατασταθεί.

e-thessalia.gr