Συνολικά δεκατρείς σχολικές μονάδες έχουν «χτυπηθεί» στη Μαγνησία από τον κορονοϊό και είτε έχουν αναστείλει λειτουργία τμημάτων τους, είτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία όλων των τάξεων. Πρόκειται για έντεκα σχολικές μονάδες στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας και δύο στο Βελεστίνο, εκ των οποίων τρεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δέκα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Χθες, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώθηκε για κρούσμα σε μαθητή στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, που βρίσκεται στο συγκρότημα Μουρτζούκου. Το κρούσμα σήμανε συναγερμό και μετά από ιχνηλάτηση που έγινε αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας ολόκληρης της σχολικής μονάδας για 14 ημέρες έως και τις 16 Μαρτίου.
Οπως έγινε γνωστό, ο μαθητής έως και προχθές προσερχόταν κανονικά για μάθημα στο σχολείο, μολονότι στο οικογενειακό του περιβάλλον υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα. Μάλιστα, το παιδί προσήλθε κανονικά στα μαθήματά του ενώ και το ίδιο φέρεται να είχε υποβληθεί σε τεστ και ανέμενε τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι έχει επίσης προσβληθεί από κορονοϊό.
Με τον μαθητή ήρθαν σε επαφή έξι καθηγητές που βγήκαν σε καραντίνα και κρίθηκε αναγκαία η αναστολή ολόκληρου του σχολείου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά.
Την απόφαση αναστολής λειτουργίας του σχολείου, υπέγραψε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, ενώ τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Δύο ακόμη κρούσματα καταγράφηκαν και σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Με απόφαση του διευθυντή Γιώργου Πολύζου και μετά από οδηγίες που λήφθηκαν από τη Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας σε αναστολή τέθηκαν δύο τμήματα στο 9ο και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.
Κλειστά παραμένουν έως σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου το 9ο Νηπιαγωγείο N. Ιωνίας και το τμήμα Γ1 του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου, έως 5 Μαρτίου το 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, έως 8 Μαρτίου το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ν. Ιωνίας και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, έως 10 Μαρτίου το 8ο Γυμνάσιο Βόλου, έως 11 Μαρτίου το Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου με Μουσικές Λυκειακές Τάξεις, έως 12 Μαρτίου το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, το ΕΠΑΛ Βελεστίνου και το Γυμνάσιο Βελεστίνου αλλά και τα 9ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου και έως 16 Μαρτίου το 9ο Γυμνάσιο Βόλου.

taxydromos.gr