Δεκαέξι άνθρωποι, οι οποίοι νοσηλεύονταν με βαριά συμπτώματα κορωνοϊού, έλαβαν εξιτήριο από το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου.
Είναι η πρώτη φορά, μετά από ένα μακρύ διάστημα, που τόσα πολλά άτομα βγήκαν νικητές από τη μάχη κατά του κορωνοϊού, την ίδια ημέρα, από το ίδιο νοσοκομείο. Ειδικά για το «Αχιλλοπούλειο» πρόκειται για αριθμό ρεκόρ.
Όμως «ο αγώνας δεν τελείωσε», καθώς η πίεση που ασκείται στο νοσοκομείο του Βόλου είναι μεγάλη, όπως επισημαίνουν γιατροί στο ΑΠΕ. Σήμερα, δε, εκκενώθηκε η καρδιολογική κλινική του ιδρύματος για να μετατραπεί σε κλινική covid-19.
Επίσης, για τον ίδιο λόγο, σήμερα, στήθηκαν τρεις μεγάλες νοσοκομειακές σκηνές εκστρατείας της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, όπου θα γίνεται η λήψη επιχρισμάτων από πολίτες που επιθυμούν να κάνουν μοριακά τεστ covid-19, ώστε να αποσυμφορηθούν χώροι του νοσοκομείου και να περιοριστεί η αναμονή τους, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο διάστημα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ολοκλήρωσε την κατάρτιση του καταλόγου εθελοντών ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών που επιθυμούν να συνδράμουν τους συναδέλφους, νοσοκομειακούς ιατρούς.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ