Με δική του σχολή στο Παλαιό Φάληρο και πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ο προπονητής Kick Boxing Βασίλης Παπανικολάου, που συνελήφθη στις 23 Ιουνίου 2022 από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριας.

Τα στοιχεία του προπονητή δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για έναν και μόνο σκοπό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρίσκεται ή όχι πίσω κι από άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή που κατηγορείται πως τελέστηκε σε περίοδο καλοκαιρινής κατασκήνωσης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 46χρονου ο οποίο είναι παντρεμένος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο σκληροί δίσκοι, ένα κινητό τηλέφωνο και φορητές μονάδες αποθήκευσης (usb sticks). Σημειώνεται πως ο 46χρονος κατηγορείται και για παιδική πορνογραφία.

Η είδηση της σύλληψης του έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά καθώς πέρα ενήλικους αθλητές, ήταν πάρα πολλά τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) που καθημερινά προπονούσε. Πολλές από τις στιγμές αυτές ο Βασίλης Παπανικολάου τις είχε μοιραστεί και με τους διαδικτυακούς του φίλους, καθώς η σελίδα στο Facebook είναι γεμάτη από φωτογραφίες με παιδιά, την ώρα της προπόνησης ή των αγώνων.

Πρόσφατα μάλιστα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2021, ο 46χρονος μαζί με την ομάδα του συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο κικμπόξινγκ της WAKO, που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία. Με την συμμετοχή του ο Βασίλης Παπανικολάου κατάφερε να ανέβει ως αθλητής δυο φορές στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Για την επιτυχία του αυτή ο 46χρονος είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στα social media, όπου μεταξύ άλλων περιέγραφε όλη την προπονητική φάση που είχε προηγηθεί, αλλά και την νόσηση του από κορωνοϊό που δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιτυχία:

«Ύστερα από μια μεγάλη προσωπική στιγμή χθες, από αυτές που μένουν χαραγμένες για πάντα μέσα μας, θα ήθελα να μοιραστώ τη χαρά και την υπερηφάνεια μου, για την κατάκτηση δυο τρίτων θέσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο WAKO της Ουγγαρίας στην κατηγορία Masters -84 kg στα αγωνιστικά στυλ του Kick Light και Light Contact.

Μετά από δύο χρόνια εντατικής προετοιμασίας και προπονήσεων φυσικής κατάστασης, αφού βρέθηκα ξανά στα μάχιμα 80 κιλά ύστερα από αρκετά χρόνια, αποφάσισα να πατήσω ξανά τατάμι ύστερα από 7 χρόνια (πανελλήνιο ΠΟΚ 2014).

Πριν από δυο μήνες ο COVID προσπάθησε να μου ανατρέψει τα σχέδια ωστόσο όσες ανάσες και αν μου έκοψε (που ήταν πολλές) δεν κατάφερε να με αποτρέψει.

Το πείσμα, το πάθος και η θέληση δεν είναι έννοιες μόνο για motivational quotes στα social media, αλλά για να τα βιώνουμε και να πραγματοποιούμε το απίθανο με κάθε ευκαιρία στη ζωή μας! Δεν τα παρατάμε ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι απίθανο όταν το θελουμε πραγματικά! Και για μένα, στα 45 μου χρόνια, η διάκριση αυτή είναι ένα ζωντανό παράδειγμα αυτού!

Αρωγοί στην προσπάθεια μου όλο αυτό τον καιρό οι καταπληκτικοί μαθητές και αθλητές μου που προπονούμαστε συχνά μαζί και η υπέροχη οικογένεια μου που με στηρίζει σε όλα...».

protothema.gr