Σαφώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην αγορά και στην κίνηση των καταναλωτών σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και δεδομένων των συνθηκών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή. Τόνισε όμως ότι σε κάθε περίπτωση όλοι περιμένουν την έναρξη της Εστίασης και του Τουρισμού…
«Το ότι έχουμε κινητικότητα πάντως δεν σημαίνει ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα ή ότι έχουμε επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς,. Η αγορά λειτουργεί ακόμη με περιορισμούς, ενώ εστίαση και τουρισμός παραμένουν ακόμη κλειστά. Πάντως είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι με το άνοιγμα της εστίασης θα επανέλθουμε σε ρυθμούς κανονικότητας» τόνισε ο κ. Οντόπουλος.
Μάλιστα σημείωσε ότι οι έμποροι περιμένουν πώς και πώς ν’ ανοίξει η Εστίαση που είναι συνυφασμένη με το Εμπόριο και τον Τουρισμό. «Από τον Νοέμβριο μέχρι και τώρα, παρόλο που λειτουργούσαμε έστω και με περιορισμούς δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε για κανονικές εισπράξεις, αφού το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρεφόταν σε είδη που δεν συνδέονται άμεσα με την κοινωνικότητα» συμπλήρωσε.
Σε κλίμακα κανονικότητας λειτουργούμε περίπου στο 60%
Όσον αφορά την κίνηση στην αγορά τις τελευταίες ημέρες, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΣΒ δήλωσε ότι τα πάντα είναι λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Ευχαριστημένοι από την κίνηση είμαστε δεδομένων των συνθηκών, αλλά σε κλίμακα κανονικότητας λειτουργούμε περίπου στο 60%. Το υπόλοιπο 40% εξαρτάται από την Εστίαση και τον Τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι και την Τρίτη λόγω Πρωτομαγιάς, ωστόσο οι έμποροι δεν … χρειάζονται ξεκούραση όπως επισημαίνει ο κ. Οντόπουλος. «Μετά από τόσο καιρό που δεν λειτουργούσαν τα καταστήματα, αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να επανέλθουμε οικονομικά και θα χρειαστεί χρόνος μαζί με την όρεξη που υπάρχει» κατέληξε.

magnesianews.gr