Αυξημένη είναι η κίνηση αυτές τις μέρες στα αρτοποιεία της Μαγνησίας με τις παραγγελίες για τις βασιλόπιτες να δίνουν τον τόνο. Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και κάθε σπιτικό θέλει να έχει τη βασιλόπιτα στο γιορτινό τραπέζι για να τηρήσει το κλασικό έθιμο με το φλουρί.
«Οι βασιλόπιτες στους φούρνους της γειτονιάς είναι φτιαγμένες με αγνά υλικά και με πολλή αγάπη για τον καταναλωτή» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Τσουράπας, που πρόσθεσε πως «εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει από τους καταναλωτές οι παραγγελίες για τις βασιλόπιτες. Έρχονται οι πελάτες μας στα αρτοποιεία και μας ζητούν τη βασιλόπιτα που θέλουν, τους την ετοιμάζουμε και την παραδίδουμε. Υπάρχουν δύο-τρία είδη βασιλόπιτας, όπως είναι η πολίτικη, το κέικ, όπως τη λένε πολλοί, με όλα τα ξεχωριστά μυρωδικά, αλλά και το τσουρέκι-βασιλόπιτα. Η τιμή της βασιλόπιτας κυμαίνεται μεταξύ εννιά και δέκα ευρώ το κιλό».
Η κίνηση στα αρτοποιεία της γειτονιάς έχει τονωθεί από αρχές Δεκεμβρίου, όταν άρχισαν να διατίθενται τα διάφορα νηστίσιμα γλυκά, όπως τα περίφημα μελομακάρονα.
«Αναμφίβολα υπήρξε μια τόνωση της κατανάλωσης αυτόν τον μήνα σε σχέση με τους προηγούμενους και τα αρτοποιεία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών» ανέφερε ο κ. Τσουράπας.
Ο ίδιος ερωτηθείς για το 2019 και τον απολογισμό που κάνουν τα αρτοποιεία, απάντησε πως «παρά τις έντονες προκλήσεις από τη συνέχιση της οικονομικής κρίσης που πλήττει την πραγματική οικονομία, οι φούρνοι της γειτονιάς κατάφεραν να επιβιώσουν, να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και να ελπίζουν ότι το 2020 θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη τόνωση και στους τζίρους. Άλλωστε η επισκεψιμότητα των πελατών δεν μειώθηκε, θα έρθουν στα αρτοποιεία τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα, απλώς η διαφορά είναι ότι λόγω οικονομικής στενότητας αγοράζουν λιγότερα».
Το 2017 και το 2018 ήταν δύο χρονιές που χαρακτηρίστηκαν από τις μεγάλες Γιορτές Ψωμιού που διοργάνωσαν στην παραλία της πόλης, με χιλιάδες επισκέπτες, οι αρτοποιοί της περιοχής μας. «Η Γιορτή Ψωμιού θα επαναληφθεί και το 2020 και θα έχει πιο αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά» ανέφερε ο κ. Τσουράπας.

e-thessalia.gr