Αυξημένη, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο ήταν η ζήτηση υγρών καυσίμων τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τον κόσμο να επωφελείται τη μετακίνηση μεταξύ δήμων της Μαγνησίας για να μετακινηθούν στα χωριά τους.
Η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα, φέτος η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και οι πρατηριούχοι αναμένουν να ανοίξει η εστίαση από τη Δευτέρα, ώστε να υπάρχει μια ομαλότητα στην αγορά και να πάνε τα πράγματα καλύτερα γενικότερα.
Η πρόεδρος των βενζινοπωλών, τόνισε ότι ανήμερα του Πάσχα θα υπάρχουν ανοιχτά κάποια πρατήρια, που είναι επαρκώς εφοδιασμένα για να καλύψουν τη ζήτηση που θα υπάρξει και όλα βαίνουν ομαλά.
«Τον έχουμε …φάει τον γάιδαρο ένα χρόνο τώρα, έμεινε η ουρά, προσέχουμε και προστατευόμαστε, για να πάμε καλύτερα και να μην ξαναπεράσουμε τέτοια κατάσταση», δήλωσε η κα Κοντοχρήστου.
Συμβάλουν στην ανοσία με τον εμβολιασμό
Αναφερόμενη στον εμβολιασμό, η πρόεδρος του κλάδου είπε ότι η ίδια εμβολιάστηκε μόλις άνοιξε η πλατφόρμα, το ίδιο έχουν πράξει και συνάδελφοί της, ώστε να συμβάλλουν όλοι στο θέμα της ανοσίας, τόσο οι ίδιοι όσο και το καταναλωτικό κοινό.
Για τις τιμές των καυσίμων, τόνισε ότι υπήρχαν μερικές διακυμάνσεις το προηγούμενο διάστημα, με μικρές αυξήσεις, αλλά απορροφήθηκαν και οι τιμές των καυσίμων έχουν διαμορφωθεί στα προ Covid επίπεδα.
Μειωμένη στο 40% η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης!
Η αμόλυβδη βενζίνη μεσοσταθμικά κοστίσει 1,60 €/λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης 1,30 €, ενώ η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ολοκληρώνεται το Μ. Σάββατο, με μέση τιμή περίπου 0,98 €/λίτρο.
Η κα Κοντοχρήστου, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της κίνησης για πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι η ζήτηση ήταν στο -40% απ’ ότι πέρυσι, εικόνα που ίσχυε για όλα τα καύσιμα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

magnesianews.gr