Αυξημένες είναι το τελευταίο διάστημα οι περιπολίες των αστυνομικών έξω από τα σχολικά διδακτήρια, προκειμένου να αποτρέπονται φαινόμενα παραβατικότητας που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
Σε προαύλειο χώρο σχολείου στη Νέα Δημητριάδα εντοπίστηκαν προχθές το βράδυ δύο εξωσχολικοί που κατείχαν ποσότητα χασίς.
Τους δύο άνδρες, που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, εντόπισαν και συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
Πρόκειται για έναν 23χρονο Έλληνα και έναν 24 Αλβανό που κατείχαν από κοινού ποσότητα χασίς βάρους 4,63 γραμμαρίων.
Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα έχουν παρατηρηθεί και το προηγούμενο διάστημα διάφορες παραβατικές συμπεριφορές από εξωσχολικούς, ενώ είχαν προκληθεί διάφορές φθορές και ζημιές.
Πάντως είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν πυκνώσει οι περιπολίες των αστυνομικών οχημάτων έξω από τα διδακτήρια.
Ενδεικτικά χθες το πρωί έξω από το σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου όπου βρίσκονται τρία σχολεία με 1.000 μαθητές, αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο τριών εξωσχολικών που βρίσκονταν έξω από τα διδακτήρια και είχαν συμπεριφορά που κίνησαν υποψίες.
Και άλλοι διευθυντές σχολείων επισημαίνουν πως το τελευταίο διάστημα η παρουσία της αστυνομίας είναι πιο έντονη.
Σε δήλωσή του στην e-thessalia.gr ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος, ανέφερε ότι οι εντολές των αστυνομικών είναι να επιτηρούν τα σχολικά συγκροτήματα τόσο κατά τη λειτουργία τους όσο και όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Σημείωσε ακόμα πως η συνεργασία της Αστυνομίας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι άριστη και οι αστυνομικοί έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια στα σχολεία.
Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα των περιπολικών της Αστυνομίας έξω από τα σχολεία στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποτροπή παραβατικών περιστατικών από εξωσχολικούς. Και θέλουμε να υπογραμμίσουμε τις ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης που ανταποκρίθηκε στην έκκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας για μεγαλύτερη προστασία των σχολικών χώρων».
Σημειώνεται πως στα Γυμνάσια και τα Λύκεια δεν υπάρχει απογευματινή ή βραδινή φύλαξη και αυτό συνιστά ένα σημαντικό πρόβλημα.

e-thessalia.gr