Την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου, Δήμητρας Τσιαντάκη, εισηγήθηκε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας, Όλγα Σμυρλή (φωτογραφία).
Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση  του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, με την οποία η 53χρονη καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.
Η κ. Σμυρλή τόνισε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του ελληνικού Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για την οργανική θέση που κατείχε.
Όπως επισήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.
Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μαζί με την κόρη της, τον σύζυγό της και τη μητέρα της. Παρούσα ήταν και η ευρωβουλευτής, Κωνσταντίνα Κουνεβα.
Σε δήλωσή της η 53χρονη ανέφερε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτειά μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου» είπε, ενώ και η κόρη της έκανε λόγο «για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται» κι εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «θα τελειώσει ο Γολγοθάς» για τη μητέρα της.

Πηγή: ΑΜΠΕ