Από διάφορα απρόοπτα σημαδεύτηκε τις δύο τελευταίες ημέρες η εκτέλεση του προγράμματος εμβολιασμών κατά του COVID-19 στη Μαγνησία, απόρροια των ακραίων καιρικών φαινομένων που έφερε μαζί της η «Μήδεια».
Ειδικά στα Κέντρα Υγείας περιοχών όπως η Ζαγορά και η Αργαλαστή που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» αναβλήθηκαν αρκετά προγραμματισμένα ραντεβού, τα οποία ωστόσο μπορούν να επαναπροσδιοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως διαβεβαιώνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.
Οι περισσότερες ακυρώσεις έγιναν με πρωτοβουλία των πολιτών που δήλωσαν αδυναμία να μεταβούν στις συγκεκριμένες περιοχές εξαιτίας της χιονόπτωσης, πράγμα λογικό, αφού ειδικά στη Ζαγορά οι περισσότεροι που είχαν προγραμματίσει να εμβολιαστούν προέρχονταν από τον Βόλο και ανήκουν στην κατηγορία των 60-64 που εμβολιάζεται αποκλειστικά στις δομές του ΕΣΥ στη Ζαγορά και το Βελεστίνο.
Με καθυστέρηση η παραλαβή στην Αργαλαστή
Χθες το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παρέλαβε με καθυστέρηση τα εμβόλια, με αποτέλεσμα αρκετά προγραμματισμένα ραντεβού να πάνε πιο πίσω. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς άλλα προβλήματα. Όσοι προσήλθαν εμβολιάστηκαν κανονικά, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως και προχθές, πρώτη μέρα του χιονιά, τα ραντεβού που ακυρώθηκαν «αντικαταστάθηκαν» με άλλα, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη.
«Πρωταθλητής» το Νοσοκομείο
Μέχρι χθες στη Μαγνησία είχαν εμβολιαστεί συνολικά 6.643 άτομα. Από αυτά 6.391 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και 252 στις Σποράδες.
Από το σύνολο των εμβολιασθέντων οι 4.766 έχουν λάβει την πρώτη δόση και οι 1.625 και τη δεύτερη δόση και περιμένουν πλέον να αποκτήσουν ανοσία κατά του κορονοϊού.
Στις Σποράδες την πρώτη δόση έχουν κάνει 252 άτομα και τη δεύτερη δόση 7 άτομα.
«Πρωταθλητής» στους εμβολιασμούς αναδεικνύεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά μέχρι χθες 3.407 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι υγειονομικοί υπάλληλοι, υπερήλικες, ηλικιωμένοι από 80 έως 85 χρόνων, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιώτες επαγγελματίες γιατροί.

taxydromos.gr