Σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η μεγάλη ζημιά που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στον δρόμο μεταξύ Ζαγοράς-Πουρίου, όπου υποχώρησε ένας τοιχίο ύψους 20 μέτρων. Αποτέλεσμα ήταν να αποκολληθεί ένα τμήμα του οδοστρώματος μήκους περίπου 30 μέτρων και έτσι να είναι αδύνατη η διέλευση από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Μηχανήματα και συνεργεία της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου δουλεύουν πυρετωδώς όλες αυτές τις ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα η ζημιά και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και από τα δύο ρεύματα.
Ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Απόστολος Κοντογιώργος μιλώντας χθες στην εκπομπή του 9,86 «Θεσσαλία παντού» ανέφερε πως «από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο είχαμε παρατηρήσει ότι σταδιακά άρχισε να δημιουργείται πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου. Γι’ αυτό και είχαμε βάλει κάποια σήμανση για τα αυτοκίνητα και τα βαρέα οχήματα να χρησιμοποιούν με προσοχή το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ώστε η κατάσταση να μην επιδεινωθεί και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Βέβαια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας όλο το προηγούμενο διάστημα και για αρκετούς μήνες, φαίνεται πως το τοιχίο αντιμετώπιζε σοβαρότερα προβλήματα. Έτσι, όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτη έβρεξε καταρρακτωδώς, την επόμενη μέρα, διαπιστώσαμε τη ζημιά που είχε γίνει και η οποία ήταν τετραπλάσια από αυτή που αρχικά εκτιμούνταν. Πιο συγκεκριμένα το τοιχίο ύψους 20 μέτρων που στήριζε το υπέδαφος, υποχώρησε στη ρεματιά και μαζί «έφυγε» και ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος μήκους πάνω από 30 μέτρα».
Ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως «αμέσως συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα με τα μηχανήματα και όλες αυτές τις ημέρες παρεμβαίνουν, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Παράλληλα άμεσα στο σημείο μετέβη και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη η οποία είδε πώς έχει η κατάσταση».
Ο αντιδήμαρχος εκτίμησε πως σήμερα Τετάρτη πιθανότατα θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία το δεύτερο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ πρόσθεσε πως για να μπορεί να διεξάγεται η διέλευση των οχημάτων από το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας έγινε μια επέκταση στο πρανές. Άλλωστε πρόκειται για ένα σημείο του δρόμου που έχει στενό πλάτος.
Παράλληλα τόνισε πως και για αυτή τη νέα ζημιά αναμένεται να γίνει μελέτη, ώστε να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πλαίσιο προκειμένου οι εργασίες να είναι πιο συστηματικές.

e-thessalia.gr