Απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες παραμένουν δεκάδες γιατροί στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.
Μάλιστα έχουν αναφέρει στον σύλλογό τους πως, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε επίσχεση εργασίας.
Ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Νικος Χαυτούρας ανέφερε σχετικά για το θέμα πως «αυτό είναι το ευχαριστώ της πολιτείας προς τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας που κάνουν τόσα πράγματα, αλλά δεν έχουν πληρωθεί για τα δεδουλευμένα τους».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες που έκαναν στα κέντρα υγείας από τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες και για τις εφημερίες στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς ως γνωστόν σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο πρέπει να υπάρχει και ένας γιατρός για να απαντήσει στα ερωτήματα του κόσμου και να παρέμβει, αν χρειαστεί. Είναι μερικές χιλιάδες ευρώ τα χρήματα που οφείλονται στους γιατρούς που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και τις 4.000-5.000 ευρώ. Και οφείλονται αυτά τα χρήματα, όταν οι γιατροί στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε σχέση με συναδέλφους τους άλλων χωρών».
Ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας προσφέρει τις υπηρεσίες του στον χώρο που βρίσκεται, μεταβαίνει στα περιφερειακά ιατρεία χωριών, αν δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός, για συνταγογράφηση και προληπτική εξέταση του πληθυσμού, κάνει εφημερίες στα εμβολιαστικά κέντρα και μετακινείται και στο νοσοκομείο Βόλου για να καλύψει κενά, καθώς και το «Αχιλλοπούλειο» είναι υποστελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό.
Έχει συνεπώς έναν πολύπλευρο ρόλο.
Ο κ. Χαυτούρας συμπλήρωσε πως «τα κενά των γιατρών στο Νοσοκομείο παραμένουν ακάλυπτα. Είμαστε μείον τρεις ορθοπεδικούς, και μείον οκτώ γιατρούς στα εργαστήρια, ενώ και οι παθολογικές κλινικές λειτουργούν με τους μισούς γιατρούς από τις προβλεπόμενες θέσεις. Για εμάς η λύση είναι η μόνιμη πρόσληψη γιατρών και όχι να μετακινούνται γιατροί από άλλες κλινικές και με άλλες ειδικότητες στις κλινικές covid, καθώς εκτός από τα περιστατικά του κορωνοϊού, υπάρχουν και τα άλλα περιστατικά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

e-thessalia.gr