Η δημοσιότητα που έλαβε η είδηση, ότι μια 48χρονη μητέρα παρέδωσε την 9χρονη κόρη της στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, γιατί δεν μπορούσε να το ζήσει σε ένα σπίτι με κομμένο το ρεύμα, με κομμένο το νερό, χωρίς θέρμανση και κάποιες φορές και χωρίς φαγητό, συγκίνησε το πανελλήνιο και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης που μηδένισε το χρέος της μητέρας (2.650€). Ωστόσο το χρέος προς τη ΔΕΗ (10.000€) είναι υφιστάμενο, αλλά ακόμα κι αν μηδενιστεί, η 48χρονη για να μπορέσει να πάρει πίσω το παιδί της, θα πρέπει να υποστηριχθεί τόσο και με τέτοιο τρόπο, ώστε σταθερά και διαχρονικά να έχει τα προς το ζην.
Από την προηγούμενη εβδομάδα που η είδηση της 48χρονης μητέρας έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη των απλών πολιτών είναι τεράστια. Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα για παροχή βοήθειας ακόμα και για να της προσφέρουν εργασία.
Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΥΑΜΒ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι:
“Η ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με την υπόθεση της συμπολίτισσάς  μας που για λόγους ανέχειας, αναγκάστηκε να ζητήσει στέγη για το παιδί της στο ορφανοτροφείο, ενημερώνει για τα ακόλουθα:
– Προχωρεί αδαπάνως στην επανασύνδεση της παροχής ύδρευσης.
– Αναρρυθμίζει την οφειλή ( με βάση την απόφαση των τελών για το 2022) από 2.695,92 €, σε 150,70 €.
– Δεδομένου ότι ο υδρομετρητής της συγκεκριμένης οικίας εμφανίζει εσωτερική διαρροή, η ΔΕΥΑΜΒ με δικά της συνεργεία αναλαμβάνει την επισκευή της. Σημειώνουμε ότι, η συμπολίτισσα δεν είχε ενημερώσει την υπηρεσία για την κατάστασή της, οπότε τουλάχιστον στο θέμα της υδροδότησης, θα απολάμβανε την πρόνοια, όπως συμβαίνει ήδη σε δεκάδες νοικοκυριά”.
Το κύμα ανθρωπιάς έφερε στην μητέρα μια ανακούφιση και μια αισιοδοξία, ότι πολύ σύντομα θα μπορέσει να πάρει πίσω το παιδί της και να ανοίξει μια νέα σελίδα στο κεφάλαιο της ζωής τους. Ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το Ορφανοτροφείο, όσο και με την Κοινωνική Πρόνοια, ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειας για την επανένωση μάνας και κόρης. Παράλληλα δρομολογούνται όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειας να ανοίξει ερανικός λογαριασμός, στον οποίο όποιος πολίτης επιθυμεί να στηρίξει την 48χρονη, μόνιμα και με διαφάνεια να το πράξει.
Θυμίζουμε, ότι το κοριτσάκι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, που το οδηγούν κάθε 20μέρες στο νοσοκομείο για μετάγγιση αίματος, ενώ η φοίτησή σου στην εκπαίδευση γίνεται σε Ειδικό Σχολείο.

ertnews.gr